Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

Zrobiłem dziś 60 km po mieście, po godz 22.00 (W-wa), gładka jazda, nareszcie bez korków. Dla zabawy włączyłem tempomat na 90 km/h, grzecznie zatrzymywałem się na światłach, normalna jazda. Wyzerowałem też komputer (spalanie).

Spalił średnio 5,3 litra/100 km. To tyle, ile pali Prius Hybryda.

Macie podobne doświadczenia?

pozdrawiam,

Marcin

Opublikowano

ja tak to nigdy jeszcze nie miałem :D mój najniższy rekord w spalaniu to jakieś 5,8 L /100 km na odcinku 200 km. Ale po miescie 5,3 Cieżo w to uwieżyć. Jedyne co mi przychodzi do głowy ( jesli komputer oczywiscie Ci nie oszukuje) to nadzwyczaj mocna ropa jakaś Verva ( chociaż mało możliwe)

Lub wyzerowałeś komputer np. w czasie jazdy na nagrzanym silniku i wtedy możliwe moglo by to być :)

Opublikowano
Juz dawno trabia , ze oplacalnosc produkcji i budowy hybryd jest rozbierzna z cała ta idea. Nowoczesny silnik diesla spala niewiele wiecej co hybrydy i maja lepsze osiagi. Tak wiec lepiej sie skupic nad jeszcze lepszym dopracowniem silnika diesla a hubryde sobie darowac
Opublikowano

heh, no chcialbym zeby moja 3.0 benzyna palila chociaz 2 x tyle

w miescie 17-18

w trasie 12-14

nizej nie da rady, a jezdze normalnie, bez wyscigow

• Członkowie klubu
Opublikowano
heh, no chcialbym zeby moja 3.0 benzyna palila chociaz 2 x tyle

w miescie 17-18

w trasie 12-14

nizej nie da rady, a jezdze normalnie, bez wyscigow

Masa robi swoje :mrgreen: Zmień na 5er to Ci spalanie spadnie i osiągi wzrosną :norty:

Opublikowano
juz sie przyzwyczailem, chociaz jak 1 na 2 tygodnie 400 pln w bak idzie to az mnie za serce chwyta :D
Opublikowano (edytowane)
juz sie przyzwyczailem, chociaz jak 1 na 2 tygodnie 400 pln w bak idzie to az mnie za serce chwyta :D

musisz pomyslec , zarwac kilka nocek i troche włosow z głowy wyrwac a nóż uda ci sie zrobic z x3 ( oczywiscie nie x3 tylko X5) perpetum-mobile :wink:

Edytowane przez czestek1
Opublikowano
ja mam x5, ale jakby troche nad nia diaxem i mlotkiem popracowac to i x3 by wyszlo... :D spalanie tez by spadlo no i tytulowa hybryda x5/x3
Opublikowano
ja mam x5, ale jakby troche nad nia diaxem i mlotkiem popracowac to i x3 by wyszlo... :D spalanie tez by spadlo

witam,

Nie sądzę. Nie wiem, co jest powodem, ale podobno spalanie w X3 jest koszmarnie wysokie. Na logikę - nie powinno tak być, ale zobaczcie w testy spalania: http://www.autocentrum.pl/spalanie/bmw/x3/

X3 to wcale nie jest ekonomiczny wybór.

pozdrawiam,

Marcin