Skocz do zawartości

Przeróbka e 46 z 99r na lifta po 2002

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tak jak w temacie :

chciałem przerobić swoje e46 rok 99 na model po lifcie <2002 rok

Zmieniłem lampki z tyłu,w przyszłości zmienie tez zderzak tylny,ale najbardziej istotny jest przód i tu pare pytań.

1) Czy zderzak po lifcie pasuje bez problemu do 99 , czy potrzeba raczej cos przerabiac ?? Czy wystarczy przełożyć tylko nakładkę ?? Czy jest tej samej szerokosci ?? Czy poprostu będzie pasował ??

2) Co z lampami ?? Czy da się przełożyć ze tak powiem sam środek do obudowy po lifcie ?? Teraz mam lampy 99 r ksenonowe i myslalem zeby kupic zwykle po lifcie ( duza roznica cenowa miedzy ksenonami) i przełożyc soczewke,ringi itd - jest to możliwe wogóle ?? Mam zakład w pobliżu który montuje prawdziwe (nie za 120 zł ) ksenony więc moze daliby rade ale nie wiem czy to mozliwe ??

3) Do tego musze kupic listewki pod lampy po lifcie i pewnie pare innych drobiazgów.

4) Jako że mam małą wgniotę na masce (lakiernik zawołał 500 zł za lakierowanie całej ) chciałem założyc maske po lifcie,czy maska+błotniki czy jeszcze coś ??

Jakieś porady , da się to łatwo zrobić wszystko ??

osa-ozo

Sprzedam :

Oryginalne tylne lampy BMW e46 do sedana - zewnętrzne i w klape.

Kierunkowskazy przednie e46

Ceny : Tanio

Opublikowano
A zastanawiałeś się jakie będą komentarze potencjalnych kupców kiedyś ?? jak zobaczą inny przód od oryginału ? w/g mnie nie warto bo zmieniając przód klamki,kierunki zostaną stare
Opublikowano
tak jak w temacie :

To świetny pomysł.

Ja bym tył wstawił z wartburga - to byłoby dopiero ciekawe połaczenie. A i przód zobacz - może podejdzie z serii 7???

Pzdr,

Opublikowano (edytowane)

hej

ogolnie to Ci powiem ze jak szukalem e46 i widzialem takie przerobki to nawet nie czytalem ogloszenia.. ale forum jest do tego zeby pytac i dostawac odp a nie sugestie czy to kicha czy nie /no offence/ wiec jak mocno chcesz sie w to bawic to z tego co pamietam potrzeba

* maska

* blotniki /kierunki to oczywista oczywistosc/

* lampy

* listwy pod lampy

* zderzak zeby mialo rece i nogi /proponuje odrazu m-pakiet bo przed liftem wg mnie byly ladniejsze zderzaki/

to tak na szybko, jak dobrze poszukasz to masz dokladnie rozpisane co i jak na dorum

Edytowane przez premier
Opublikowano
ja gdybym mial wersje po lifcie to zastanawial bym sie jak zrobic z niej wersje z przed liftu;) ale w zyciu nie odwrotnie;P mnie sie zawsze bardziej podobala wersja przedliftingowa;)

MaCkoS

Kocham 3jeczki:)

Nastepne bedzie M3!

Opublikowano

Tak na chlopski rozum to po prostu sprzedaj te z 99, doloz to co chcialbys wlozyc w przerobki i kup sobie wersje juz po lifcie.

Moim skromnym zdaniem to takie przerobki mozna robic ale w Polonezie Caro ale w BMW po prostu nie wypada :roll:

Chyba ze nie masz co robic z czasem i pieniedzmi. To moze juz zainwestuj w jakies ladne fele. Tez beda oko cieszyc.

O Tempora! O Mores!
Opublikowano
Tak na chlopski rozum to po prostu sprzedaj te z 99, doloz to co chcialbys wlozyc w przerobki i kup sobie wersje juz po lifcie.

Moim skromnym zdaniem to takie przerobki mozna robic ale w Polonezie Caro ale w BMW po prostu nie wypada :roll:

Chyba ze nie masz co robic z czasem i pieniedzmi. To moze juz zainwestuj w jakies ladne fele. Tez beda oko cieszyc.

Za auto zapłaciłem ponad 30 tys.jest w stanie naprawde bardzo dobrym,silnik,nadwozie,skrzynia itd.Od momentu zakupu dodatki-to wydatki ok.15 tys.zł - niektóre rzeczy oczywiście da się przełożyc np.radio czy felgi ( od m6 - oryginały niemieckie 18 cali -w tą zimę chciałem je wypolerować ).Ogólnie zrobiono w tym aucie naprawde dużo-wszystko pod maską to co jest profilaktycznie robione na forum zostało wyczyszczone,ewentualnie wymienione-innymi słowy troche czasu i pieniędzy.Ogólnie pojętego optycznego "tunningu" nie ma w tym aucie i nie będzie bo takie mi się podoba.

Myślałem jeszcze nad profesjonalnym chipem,żeby zbierało sie jeszcze lepiej,mimo że szybko wcale nie jeżdze.

Na wyposażenie tez nie ma co narzekać,jest praktycznie wszystko poza skórą i drobiazgami ( nie wiem np.czemu nie działa tempomat ),ale czegoś mi brakuje właśnie z przodu auta - zderzak jest jakiś mało zadziorny.Wiem że to kwestia gustu ale poprostu bardziej podoba mi się ten po lifcie.

osa-ozo

Sprzedam :

Opublikowano
tak jak w temacie :

To świetny pomysł.

Ja bym tył wstawił z wartburga - to byłoby dopiero ciekawe połaczenie. A i przód zobacz - może podejdzie z serii 7???

Pzdr,

Kiedyś miałem wartburga,hehehe.Ale ani przód ani tył mi się za bardzo nie podobał.Ale jakbyś chciał moge poszukać na szrocie coś dla ciebie,napewno się coś znajdzie ;-)

7 nie podoba mi się tak bardzo jak 3 i to właśnie dlatego

wybrałem trójeczke :-))

a tak szczerze i bez złośliwości to po prostu przód lift podoba mi się bardziej.

osa-ozo

Sprzedam :

Opublikowano
A zastanawiałeś się jakie będą komentarze potencjalnych kupców kiedyś ?? jak zobaczą inny przód od oryginału ? w/g mnie nie warto bo zmieniając przód klamki,kierunki zostaną stare

Mysłałem nad tym,ale cokolwiek jest zrobione przy tym aucie-czy to założone ringi czy lampy z tyłu czy inne migacze,poprostu cokolwiek jest zmienione jest na to pełna "dokumentacja fotograficzna".

fotki robię sobie tak poprostu żeby widzieć jak auto się zmieniło.

Tak więc przyszły nabywca będzie widział że nie jest to robione po dzwonie tylko raczej w kwesti estetycznej.

osa-ozo

Sprzedam :

Opublikowano

Kiedyś miałem wartburga,hehehe.Ale ani przód ani tył mi się za bardzo nie podobał.Ale jakbyś chciał moge poszukać na szrocie coś dla ciebie,napewno się coś znajdzie ;-)

Niestety kolego ja mam model poliftingowy i niezamierzam w nim nic zmieniać - żadnego modelowania tudzież plasteliny. Także jeśli nie chcesz przy okazji zmiany przodu od innego modelu zmieniać tyłu od wartburga - to niech te blachówy leżą sobie na tym szrocie aż zgniją :P

A co do zmian modelowych - jesli chcesz mieć model po lifcie - to sprzedaj obecne auto i nie baw się w przeszczepy - potem będą dociekiwania przy odsprzedaży - czemu stara data produkcji a auto z nowym przodem. Tłumaczenia iż "bardziej mi się podobał", tudzież jakieś zdjęcia mogą być nie do przyjęcia przez potencjalnego kupującego, etc.

Pzdr,

P.S. Osobiście bardziej podoba mi się pomysł E65 pickup :P

Opublikowano

Za auto zap?aci?em ponad 30 tys.jest w stanie naprawde bardzo dobrym,silnik,nadwozie,skrzynia itd.Od momentu zakupu dodatki-to wydatki ok.15 tys.z? - niektóre rzeczy oczywis´cie da sie˛ prze?oz˙yc np.radio czy felgi ( od m6 - orygina?y niemieckie 18 cali -w ta˛ zime˛ chcia?em je wypolerowac´ ).Ogólnie zrobiono w tym aucie naprawde duz˙o-wszystko pod maska˛ to co jest profilaktycznie robione na forum zosta?o wyczyszczone,ewentualnie wymienione-innymi s?owy troche czasu i pienie˛dzy.Ogólnie poje˛tego optycznego "tunningu" nie ma w tym aucie i nie be˛dzie bo takie mi sie˛ podoba.

Mys´la?em jeszcze nad profesjonalnym chipem,z˙eby zbiera?o sie jeszcze lepiej,mimo z˙e szybko wcale nie jez˙dze.

Na wyposaz˙enie tez nie ma co narzekac´,jest praktycznie wszystko poza skóra˛ i drobiazgami ( nie wiem np.czemu nie dzia?a tempomat ),ale czegos´ mi brakuje w?as´nie z przodu auta - zderzak jest jakis´ ma?o zadziorny.Wiem z˙e to kwestia gustu ale poprostu bardziej podoba mi sie˛ ten po lifcie.

To jest prawdziwa milosc i ja to rozumiem jak najbardziej. Ale Twoja Betty to po prostu Twoja "Femme a Fatalle".

Jak policzysz ile juz dolozyles to faktycznie kupilbys po lifcie. Ale teraz juz za pozno i ten zderzak i kilka innych pierdol nie zrobi juz wiekszej roznicy w kosztach. Ale zgadzam sie z przedmowcami ze w sprzedazy tego auta to bedzie spora przeszkoda. Ale co zrobic, milosc jest slepa :lol:

O Tempora! O Mores!
Opublikowano
wymien zderzak na m-pakiet, on naprawde robi duza roznice

popatrz na moje autko przed i po

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=89816&start=15

no co mogę powiedzieć...faktycznie powala przód !! Troszke ciemne są jakby zdjęcia ale widać że efekt jest naprawde ogromny.

Twoje auto jest obniżone zapewne, jak będzie wyglądało to na seryjnym zawieszeniu ?? Felgi mam 18,wiec troszkę poniekąd sportowo,heheh,ale zastanawiam się czy ten zderzak nie będzie za bardzo odstawał od ziemi ??

Widziałem co wypisałeś w "kosztorysie" ale czy coś poza tym co wypisałes jest jeszcze potrzebne ??

Na allegro widzę różne zderzaki-jakieś sugestie co do ewentualnego wyboru ?? Czy zderzak M jest taki sam w sedanie i coupe ?? Bo w ogłoszeniu widzę czasem identyczne i nie wiem czy sprzedający dobre info podaje.

P.S Jakbyś miał jeszcze jakieś inne zdjęcia to chętnie obejrze :-))

osa-ozo

Sprzedam :

Opublikowano
sprzedaż tego raczej nie wchodzi w grę - kupiłem i jak już mówiłem bardzo dużo włożyłem i troche zamierzam pojeżdzić.

osa-ozo

Sprzedam :

Opublikowano

To jest prawdziwa milosc i ja to rozumiem jak najbardziej. Ale Twoja Betty to po prostu Twoja "Femme a Fatalle".

Jak policzysz ile juz dolozyles to faktycznie kupilbys po lifcie. Ale teraz juz za pozno i ten zderzak i kilka innych [bAD] nie zrobi juz wiekszej roznicy w kosztach. Ale zgadzam sie z przedmowcami ze w sprzedazy tego auta to bedzie spora przeszkoda. Ale co zrobic, milosc jest slepa :lol:

Tak,z pewnością kupiłbym już poliftową,ale jak kupowałem swoją to właśnie ta mi się najbardziej podobała...Teraz widuję inne e46 z innymi przodami i w swojej mam ochotę coś zmienić.

Czyli co radzicie zamiast opcji po lificie,zrobić przód od M-powera ??

Zastanawiałem się jeszcze pare razy nad ściemnieniem szyb - generalnie przednich również.Ale nie wiem jaki jest złoty środek pomiędzy widocznością w miarę możliwą i ładnym ściemnieniem.

Chciałbym je tak delikatnie ściemnić,bo smoła czarna w srebrnych autach nie zawsze mi się podoba.

osa-ozo

Sprzedam :

Opublikowano

Folia o przepuszczalności 70% , choć mialem w poprzednim aucie i obecnej e46 już nie "ściemniam".

Wrzuć zderzak z m-pakietu, xenon (jeśli nie masz, oryginalny oczywiście), chromowane nerki i ładne felgi i naprawdę auto odżyje :)

E46 320d 175 PS@365Nm ...by Rogalotti
Opublikowano
Folia o przepuszczalności 70% , choć mialem w poprzednim aucie i obecnej e46 już nie "ściemniam".

Wrzuć zderzak z m-pakietu, xenon (jeśli nie masz, oryginalny oczywiście), chromowane nerki i ładne felgi i naprawdę auto odżyje :)

Szybki z tyłu chyba na 70 % i powinno byc jeszcze w miare dobrze widać, a na przód tez pare % by się przydało - mam na myśli takie ładne przejście.

Zderzak po zimie postaram się wymienić.

Xenony mam oryginalne,do tego są jeszcze ringi też w kolorze xenonu.

Felgi od m6,oryginały 18 cali na 225/40.

Nerki właśnie mam nie ładne,bo zwykłe-chromowane tylko po bokach ale i tak chyba są tandetne.

Możesz konkretnie któreś polecić ??

Mam na myśli już te szerokie takie jak od M-powera.

osa-ozo

Sprzedam :

Opublikowano
Folia o przepuszczalności 70%

:nienie: :nienie: :nienie:

Te 70% - to już jest wynik po przyciemnieniu.

teraz niech kolega weźmie poprawkę na to, iż fabryczna szyba ATERMICZNA - czyli zielona posiada już własne przyciemnienie rzędu 20-25% (przepuszczalność światała na poziomie 75-80%)

Czyli jak kolega do 20%(szyba) doda 30% (folia) to wyjdzie koledze 50% - a ten wynik jest niedopuszczalny.

W rzeczywistości to jest tak - że w większość aut z zielonymi szybami - przednie boczne są przyciemnione prawie na max i każde zaklejenie ich "smieciowrem" powoduje przekroczenie normy.

Pzdr,

Opublikowano

piotr2569 - wiem, że to niezgodne z prawem.

Odpowiadałem raczej na pytanie jak będzie ładniej, a nie czy będzie to legalne.

Opublikowano
wymien zderzak na m-pakiet, on naprawde robi duza roznice

popatrz na moje autko przed i po

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=89816&start=15

no co mogę powiedzieć...faktycznie powala przód !! Troszke ciemne są jakby zdjęcia ale widać że efekt jest naprawde ogromny.

Twoje auto jest obniżone zapewne, jak będzie wyglądało to na seryjnym zawieszeniu ?? Felgi mam 18,wiec troszkę poniekąd sportowo,heheh,ale zastanawiam się czy ten zderzak nie będzie za bardzo odstawał od ziemi ??

Widziałem co wypisałeś w "kosztorysie" ale czy coś poza tym co wypisałes jest jeszcze potrzebne ??

Na allegro widzę różne zderzaki-jakieś sugestie co do ewentualnego wyboru ?? Czy zderzak M jest taki sam w sedanie i coupe ?? Bo w ogłoszeniu widzę czasem identyczne i nie wiem czy sprzedający dobre info podaje.

P.S Jakbyś miał jeszcze jakieś inne zdjęcia to chętnie obejrze :-))

podobno zderzaki pasuja ale ja bym tego nie robil, coupe ma inna kratke srodkowa i inne adaptery. jest roznica w wygladzie zderzakow sedan ma czarne listwy, w coupe ich nie ma.

Jakies foty juz w m-pakietowym zderzaku powinienem miec przeslij na pw maila to podesle /jak mi w tym tygodniu net podlacza :) /

Opublikowano

wiem wiem,że to nie do końca jest legalne aczkolwiek ostatnio miałem okazje przejechac sie innym autem i tam wszystkie szyby były ściemnione-w dzień widoczność powiedziałbym idealna-nie ustępowała niczym widocznośći moim szybom.

Chodziło mi o granice widoczności i ładnego przejścia pomiędzy tyłem a przodem.

osa-ozo

Sprzedam :

Opublikowano

Moje poprzednie auto, folia o przepuszczalności 70% na wszystkich szybach

(ogólnie na fotach wyglada na ciemniejszą niż była w rzeczywistości, ale to sprawa ujęcia , padania światła i pogody :wink: ) :

http://img262.imageshack.us/img262/3242/05082007075ec1.th.jpghttp://img262.imageshack.us/images/thpix.gif http://img262.imageshack.us/img262/5519/dsc01144cg3.th.jpghttp://img262.imageshack.us/images/thpix.gif http://img262.imageshack.us/img262/797/dsc01150tm1.th.jpghttp://img262.imageshack.us/images/thpix.gif http://img293.imageshack.us/img293/8898/dsc01136lastyb8.th.jpghttp://img293.imageshack.us/images/thpix.gif http://img153.imageshack.us/img153/2646/dsc01135rx8.th.jpghttp://img153.imageshack.us/images/thpix.gif

Po 2 m-cach zacząłem żałować, że szyby przyciemniłem. Po spojrzeniu na foty "sprzed" doszedłem do wniosku, że seria była ładniejsza. Dlatego teraz nawet nie pomyślałem o folii - ani w BMW ani w Audi :)

PS. IMO srebrne e46 w sedanie z przyciemnionymi szybami nie wyglądają ładnie.