Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Kupiłem ostatnio e46 z 1999roku z autem jest wszystko OK tylko brakuje w nim książki serwisowej.

Mam teraz takie pytanie czy może mi ktoś z was pomóc (czy ma taką możliwość, albo wie ile to kosztuje) sprawdzić po numerze VIN przy jakich przebiegach było serwisowane moje auto.

Z góry dzięki za pomoc.

Pozdrawiam

Opublikowano
Napisz maila do serwisu podaj VIN i popros o informacje z ich bazy danych. Pozdro

Na maila to oni nawet nie odpowiedzą , jedynie osobiste wstawienie się może coś dać no ale i tak za opłatą , przebieg jaki mu podadzą to ostatnia data serwisowa w aucie i z jakim przebiegiem , nic więcej.

Ja sprawdzałem niedawno w Audi z 2002r w orginale 170tyś km , okazało się w 2007r 360tyś miał mimo że właściciel zapewniał o ogrinalności przebiegu

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Chłopie po co teraz chcesz sprawdzać przebieg ?? Nie chcesz spać po nocach ?? Takie rzeczy robi sie przed zakupem a nie po. Kupiłeś i już pozamiatane....
Krzysztof
Opublikowano
kolego podjedz pod komputer i sprawdzisz wszystko, mnie kosztowało 50zł sprawdzony przebieg w kluczyku i w samochodzie .pozdro
Opublikowano
Chłopie po co teraz chcesz sprawdzać przebieg ?? Nie chcesz spać po nocach ?? Takie rzeczy robi sie przed zakupem a nie po. Kupiłeś i już pozamiatane....

Auto kupowalem za granicą więc nie było jak sprawdzać przebiegu, a druga sprawa to chciałbym mieć pewność żeby później przy sprzedaży dalej ktoś nie zarzucił mi, że ja coś kombinowałem.

kolego podjedz pod komputer i sprawdzisz wszystko, mnie kosztowało 50zł sprawdzony przebieg w kluczyku i w samochodzie .pozdro

Jeżeli ktoś to zrobił z głową to raczej nic nie wykaże takie sprawdzanie.

Faktycznie chyba wybiorę się do serwisu, ale słyszałem że nie za bardzo ochoczo chcą sprawdzać.

Opublikowano
autko ma co najmniej 7 lat wiec jak na 320d zza Odry liczyć trzeba 50tyś km/rok , ja bym nic nie sprawdzał , jak pracuje dobrze to po co , czego oczy nie widzę tego..... , wolał bym spać spokojnie mając na liczniku 1 z przodu :mrgreen:
Opublikowano

Wszystko OK, mnie to osobiscie nie przeszkadza w tej chwili mam 186000km

Tylko mi chodzi o to, że w przypadku kiedy sprzedam samochód i jego nowy właściciel sprawdzi sobie po vinie stan licznika to wtedy może mnie podejrzewać że coś kombinowałem. A tego bym nie chciał

Opublikowano
Wszystko OK, mnie to osobiscie nie przeszkadza w tej chwili mam 186000km

Tylko mi chodzi o to, że w przypadku kiedy sprzedam samochód i jego nowy właściciel sprawdzi sobie po vinie stan licznika to wtedy może mnie podejrzewać że coś kombinowałem. A tego bym nie chciał

nie jesteś pierwszym właścicielem więc skąd możesz wiedzieć ile ma , wystarczy że nie ma książki to już daje do myślenia nastepnemu

Opublikowano
Kolego nie martw się twoja beti ma około 500 tys najechane i tego nawet nie sprawdzaj bo kto przez 9 lat takim autem jeździ tylko do sklepu :D
Opublikowano
Kolego nie martw się twoja beti ma około 500 tys najechane i tego nawet nie sprawdzaj bo kto przez 9 lat takim autem jeździ tylko do sklepu :D

Po co takie rzeczy piszesz, skoro nie masz pojęcia ile tym samochodem było jeżdżone. Może ma 500, może 700, a może 186... Nie potrzebnie stresujesz kolegę. Pisz o tym, czego jesteś pewien.

:)
Opublikowano
Witam, sluchaj podjedz do pierwszego autoryzowanego salonu bmw i zwyczajnie popros, zeby Ci sprawdzili historie auta z kluczyka. Gosc wsadzi Twoj kluczyk w takie urzadzenie podpiete na kabel usb i wyczyta wszystko. Oczywiscie usluga ta jest darmowa w kazdym salonie. Niech mi nikt nie pisze, ze to kosztuje 200 zl bo jest baranem. Bylem sam i wiem jak jest. Pozdro
Opublikowano
nie jesteś pierwszym właścicielem więc skąd możesz wiedzieć ile ma , wystarczy że nie ma książki to już daje do myślenia nastepnemu

Dlatego chcę to sprawdzić w serwisie !!!!

Kolego nie martw się twoja beti ma około 500 tys najechane i tego nawet nie sprawdzaj bo kto przez 9 lat takim autem jeździ tylko do sklepu

To może nie będę sprawdzał w ASO i ty kolego powiesz mi ile moje auto ma przejechane, bo widze że najlepiej się orientujesz.

Jak sprawdze to napisze dla zaspokojenia ciekawości.

Opublikowano
autko ma co najmniej 7 lat wiec jak na 320d zza Odry liczyć trzeba 50tyś km/rok

Chyba jesteś Mike jedną z nielicznych osób na tym forum, które sądzą podobnie jak ja - iż nie ma co liczyć na mały przebieg aut z silnikiem diesla zza Odry.

Ja kiedyś napisałem o przebiegu rzędu 30tys km/rok - to mnie prawie zjedli - bo większość ma 10latki z przebiegami rzędu 120tys km - no max 200k km. Oczywiście wysoki przebieg nie jest regułą - są wyjątki, które tą regułę potwierdzają.

Pzdr,

Opublikowano

To może nie będę sprawdzał w ASO i ty kolego powiesz mi ile moje auto ma przejechane, bo widze że najlepiej się orientujesz.

Kolego ja kupiłem z tego samego roku jak twoja bmka z tym samym silnikiem w niemczech i udało mi się kupic egzemplarz który był nie ,,wyredukowany'' a na liczniku było 460 tys. Także nie denerwuj się niepotrzebnie bo choćby nie wiem co to twoja bmka na 100% nie ma tego przebiegu o którym pisałeś bo to niemożliwe.Jeżeli nawet by był taki egzemplarz z małym przebiegiem to raczej posiadał by właściciel książeczkę serwisową no i napewno nie kosztowała by tanio. Ale jak mówisz masz możliwość sprawdzenia przebiegu to jestem bardzo ciekawy ile twoja 9 letnia bmka ma przejechane km. Pozdrawiam :)

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Dlatego chcę to sprawdzić w serwisie !!!!

Kolego nie martw się twoja beti ma około 500 tys najechane i tego nawet nie sprawdzaj bo kto przez 9 lat takim autem jeździ tylko do sklepu

Jak sprawdze to napisze dla zaspokojenia ciekawości.

Tylko jak się dowiesz to nie padnij na zawał.... :mrgreen:

Opublikowano
jeżeli sprawuje się OK to nie ma co szukać dziury w całym , Niemiec nie sprzeda taniej auta jak są u nas z 'faktycznym' przebiegiem poniżej normy a jak już są takie auta to cena powala , Niemiec nie jest głupi nawet nauczyli się cofać liczniki sami ;) , jak byłem po Mastera widziałem BMW E65 miało niecałe 3 lata ale ponad 400tyś na liczniku , niezły zarobek dla handlarza bo jak skręci na 200tyś to i tak zarobi
Opublikowano

Zadzwoń sobie do Fusa w Warszawie, mi bez żadnych problemów powiedzieli kiedy była ostatnia wizyta w serwisie i przy jakim przebiegu.

A z kluczyka czyta przebieg chyba taki co jest aktualnie na liczniku...

Opublikowano

ja zaopatrzylem sie w carsofta i sprawdzilem 3szt bmw e46, jezeli sie myle to niech ktos mnie poprawi. Carsoft pokazuje dwa przebiegi, jeden wskazuje co do km drugi przebieg zaokrangla do 100.

I teraz tak 99r 320d przebiegi sie zgadzaly oba byly te same, druga e46 320d 00r miala dlubane o 50tys, 99r oryginal 198tys druga 00r 210tys /krecona bez ksiazki/

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Czy przy majstrowaniu przy przebiegu, pozostają takie dane jak ilość dni od ostatniej inspekcji i ilość przejechanego paliwa od ostatniej inspekcji w ukrytych funkcjach obc??

U mnie wszystko się zgadza nie mam pojęcia czy ktoś kręcił licznik mam tylko 113000 i ostatnio zmieniałem klocki z tyłu i była na nich wybita data 2004r także może mam szczęście.

Pozdrawiam
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
ja zaopatrzylem sie w carsofta i sprawdzilem 3szt bmw e46, jezeli sie myle to niech ktos mnie poprawi. Carsoft pokazuje dwa przebiegi, jeden wskazuje co do km drugi przebieg zaokrangla do 100.

I teraz tak 99r 320d przebiegi sie zgadzaly oba byly te same, druga e46 320d 00r miala dlubane o 50tys, 99r oryginal 198tys druga 00r 210tys /krecona bez ksiazki/

Carsoftem sprawdzisz czy przebieg był kręcony tylko i wyłącznie wtedy gdy ktoś kto to robił nie zał się na tym."Profesjonaliści" robią to bez śladowo tzn. zmieniają przebieg we wszystkich trzech miejscach.

Opublikowano

Carsoftem sprawdzisz czy przebieg był kręcony tylko i wyłącznie wtedy gdy ktoś kto to robił nie zał się na tym."Profesjonaliści" robią to bez śladowo tzn. zmieniają przebieg we wszystkich trzech miejscach.

zgadzam sie z Toba, ale ilu ich jest :) reszta robi na szybko

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Mogę Cie zapewnić że Kebaby robią to profesjonalnie.