Skocz do zawartości

gdzie jest złącze diagnostyczne i jakie ? OBD czy okrągłe.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam pytanie banalne dla posiadaczy E46 a mianowicie gdzie jest złącze diagnostyczne w tym samochodzie i jak się do niego dostać gdyż jutro jade ogladac z kolega E46 330d a ze mam do swojej E39 kompa i fejs na CS 6.1.4 to chcialbym go zataszczyc ze soba i ewentualnie przeskanowac auto.

Wiec wszystkich posiadaczy E46 prosze o wpisanie rocznika auta, rodzaju lacza i lokalizacji lacza bo np w E39 mam okragly wtyk.

98 -->

99 -->

00 -->

01 -->

02 -->

03 -->

Dalej nie potrzebuje wiedziec bo auto bedzie raczej z przelomu 00 - 02 :)

Pozdrawiam :!:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Do 2000 były 2 gniazda. Jedno pod kolumną kierownicza OBD a drugie 20 pinowe pod maską po lewej stronie jak staniesz przed autem. A w nowszych modelach tylko OBD. Pamiętaj, że w pierwszych latach produkcji na OBD zeskanujesz tylko silnik. Wszystko sprawdzisz na okrągłym pod machą.
Krzysztof
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witam.Prawde mówią ja mam z 1999roku i tez mam 2 gniazda jedno pod kierownicą,a drugie pod macha od lewej strony(musisz odkrecic nakretke )ja nie wiedziałem wczesniej ze one tam jest :idea:
  • 4 lata później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Czy jest możliwe ze 330d z 2000 roku ma tylko okrągłe złącze pod maską? kolega ma taki silnik i nie ma zwykłego złącza OBD w kabinie.

Ja miałem e46 z 1999 roku i miałem oba złącza.

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przedlift - dwa zlacza

Polift - jedno

Wynika to z faktu, ze polifty maja DDE 5.0 a przedlift 4.0 (chyba).

Ale czemu auta z tych samych roczników - jedne mają złacze w kabinie a inne pod maską. To jest jakies dziwne.

Poza tym widziałem na własne oczy (wczoraj) przedlifta, który ma 1 złącze i to tylko pod maską. 330d z 2000 roku. To mnie zdziwiło, że nie ma OBD w kabinie w tym roczniku.

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
Opublikowano

Ja nie wiem, mi sie wydaje, ze ewolucja byla od ADSa do OBD i najpierw byl ADS, potem ADS+OBD a potem juz tylko OBD.

Wiec kazdy polift na pewno ma tylko OBD.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja mam 09.2000 i jest jedno pod kierownica.