Skocz do zawartości

czy to zadziala gdy wmontujemy zegary od m5 do e39 535?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej

widzialem do sprzedania bmke 535 e39, blisko mnie

facet ma w niej zegary od m5, twierdzi ze jest maly przebieg 80 tys, to praktycznie nie realne

ale skoro ma zegary od m5, wiec na pewno nie od nowosci, i to jest przebieg dla zegarow a nie dla auta

zastanawia mnie czy ludzie rzeczywiscie moga chciec dla bajeru zmieniac same zegary? bo zderzaki sa normalne z e39

po co taki motyw?? i zakladam ze wymienil sobie tylko licznik, gdzie indziej jest zapsiany jeszcze przebieg?

podejrzewam tez ze numer nadwozia w zegarze nie bedzie sie zgadzal

a moze byly takie e39 z zegarem od m5 wyskalowanym do 300?

gosc ma tez kierownice ze znaczkiem m

w m5 e39 jest chyba w zegarach temp oleju, co bedzie w e39 wtedy w tym oknie sie dzialo?

http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=51081505

zapytalem do kiedy ma ubezpieczenie, to powiedzial ze nie wie, musi zobaczyc, auto podobno pol roku w kraju, sprzedaje bo sprowadzil je dla kogos innego kto jak sie okazalo chcial diesla

facet pewnie kupil juz z tym licznikiem i tym na pewno lewym przebiegiem

hmmm, zastanawia mnie ten licznik i kierownica

http://img489.imageshack.us/img489/2486/zz1dk5.gif
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
80 tys. przebiegu to na 99% on nie ma ( może gdzieś się klientowi 1 zgubiła ). Można zamontować takie zegary ale trzeba też wymienić jakiś element aby to poprawnie pokazywało szybkość ( miałem taki zamiar jak mi popadały wskaźniki, ale spore koszty były i dałem sobie spokój ).
Opublikowano
Obawiam się, że może tam wiele rzeczy nieprawidłowo pracować (wskażniki, komputer, CC itd.), bo w modelach E38/E39 nie da się tak łatwo poprostu wymienić liczników - a już szczególnie od zupełnie innego modelu (a takim jest M5).

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano

no wlasnie troche dziwne to auto, cos tu smierdzi

ale moze jest zrobione ze wszystko dziala... wraz z temperatura oleju

w m5 nie ma ekonomizera? zamiast tgo jest temp oleju? czy zamiast temp wody jest temp oleju?

po co ktos mialby wymieniac kierownice i licznik na ten od m5???

moze podszuka byla wywalona, a sciemniaja ze bezwypadkowy

podjade chyba i zerkne na to auto

http://img489.imageshack.us/img489/2486/zz1dk5.gif
Opublikowano
to ze gosc ma kierownice ze znaczkiem M to nic nie znaczy , przeciez samochod moze miec pakiet M...
"We at BMW do not build cars as consumer objects, just to drive from A to B. We build mobile works of art" - Chris Bangle
Opublikowano

Wiesz jesli jest niedaleko, zawsze mozesz podjechac i zobaczyc na wlasne oczy, przebieg na 200% nie jest real, o do kierownicy i tego typu przerobek, nigdy mi sie nie podobaly i raczej nie beda.

Moze wez ze soba komputerek i wtyczke, i go przeswietl, zczytujac dane z kompa, albo popros kogos o taka przysluge. Z tego co pamietam w kompie bedzie real przebieg, no chyba ze komp tez byl wymieniany. Jesli sie myle to mnie poprawcie.

BMW w oryginale nie wymaga przerobek, a jesli cos bym zmienial to samemu, ale przerobek bym raczej nie kupowal. Cos tu smierdzi, ale na razie nie wiem co. :oops:

Opublikowano
Wiesz jesli jest niedaleko, zawsze mozesz podjechac i zobaczyc na wlasne oczy, przebieg na 200% nie jest real, o do kierownicy i tego typu przerobek, nigdy mi sie nie podobaly i raczej nie beda.

Moze wez ze soba komputerek i wtyczke, i go przeswietl, zczytujac dane z kompa, albo popros kogos o taka przysluge. Z tego co pamietam w kompie bedzie real przebieg, no chyba ze komp tez byl wymieniany. Jesli sie myle to mnie poprawcie.

BMW w oryginale nie wymaga przerobek, a jesli cos bym zmienial to samemu, ale przerobek bym raczej nie kupowal. Cos tu smierdzi, ale na razie nie wiem co. :oops:

Jeszcze raz mowie: kierownica typu M moze byc w 535 jezeli samochod ma pakiet M , co do zegarow to nigdy takie nie byly , tylko w modelu M5 , gosc sobie kupil zegary z przebiegiem 80 tys i to wszystko

"We at BMW do not build cars as consumer objects, just to drive from A to B. We build mobile works of art" - Chris Bangle
Opublikowano
Nioms.....sprytny zbyś z niego :P

SPONSOREM MOJEJ NIEOBECNOŚCI SĄ BROWARY ŻYWIECKIE S.A. :)))

BMW-MADE BY WINNERS, MADE FOR FUN !!!!

Opublikowano

A to napisał dwa posty wyżej :) . M-pakiet nie obejmuje liczników tylko zderzaki,kierownice itp. A poza tym to też kwestia indywidualnego podejścia do wyposażenia auta. Można sobie zażyczyć m-pakiet bez zderzaków :D .Ja np. w swojej 528 mam od nowości podstopke i kierownice wielofunkcyjną od M-ki.

Zegary m-technic były montowane tylko w oryginalnych autach serii M.

SPONSOREM MOJEJ NIEOBECNOŚCI SĄ BROWARY ŻYWIECKIE S.A. :)))

BMW-MADE BY WINNERS, MADE FOR FUN !!!!