Skocz do zawartości

po zmianie skrzyni z automatu na manual

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jakiś czas temu zakupiłem BMW e34 miał on zmienianą skrzynie biegów z automatycznej na manualną. Jest jeden problem który mnie strasznie denerwuje:

GETRIEBEPROGRAMM

wyskakuje mi na OBC na desce, a nie lubie jak mam jakiś błąd

Czy można jakoś ten błąd usunąć???

Opublikowano

Poszukaj.

Znajdziesz wiele info o kosztach i o tym że nie jest to tak opłacalne(nie tylko ze względu na kase).

Może być każde auto,pod warunkiem że będzie to BMW...
Opublikowano

quote="xsilver"]problem z getrieben program rozwiazany - w e32/e34 nalezy odciac przewod idacy do 5 pinu modulu check control ( potem go zaizolowac )- szary przewod z brazowym paskiem - i podac na 5 pin mase .... blad skrzyni przestaje sie wyswietlac .....

sposob ten na pewno pasuje do wszystkich e32/e34 - w innych modelach moze bycinaczej - ale tez da sie to zrobic :cool2:[/quote

Dzięki znalazłem ale jest to dla mnie trche nie jasne, gdzie jest moduł?

Opublikowano

zrobione to działa, bład sie juz nie wyswietla :D

Mam jeszcze jedno pytanie z tym modułem:

Czy jest mozliwosc usunięcia blędu swiatel w ten sam sposób co automatyczną skrzynie(nodciąć jeszcze jeden kabelek od modułu :idea: )??? Mam założone ringi i ksenony i jeszcze te błedy mi wyskakują.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
zrobione to działa, bład sie juz nie wyswietla :D

Mam jeszcze jedno pytanie z tym modułem:

Czy jest mozliwosc usunięcia blędu swiatel w ten sam sposób co automatyczną skrzynie(nodciąć jeszcze jeden kabelek od modułu :idea: )??? Mam założone ringi i ksenony i jeszcze te błedy mi wyskakują.

Gdzieś to widziałem jak zrobić.. z tego co pamiętam to trzeba moduł główny wyciągnąć i coś tam zlutować, acz kol wiek nie wiem dokładnie...

http://img571.imageshack.us/img571/2675/57735638496931821246812.jpg