Skocz do zawartości

Kontrolka ABS Zapala się po przejechaniu 50 Metrów!!!POMOCY!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam. Mam problem z ABS. Przy odpalaniu silnika kontrola ABS gaśnie ale jak ruszę i przejadę jakieś 50 metrów to kontrola się zaczyna święcić i nie działa mi ABS. Przejrzałem wszystkie przekaźniki, wszystkie czujniki i nic nie widać żeby było zepsute. Mam z przodu cienkie tarcze czy może być przyczyna tego, pompa od ABS była wymieniona. Jeszcze o jednym zapomniałem mam krzywa felgę aluminiowa z tyłu na mocowani czy możne być felga przyczyna. Proszę o pomoc jak zobaczyć co może być zepsute. Bo nie wiem co mam robić. :?: :?: :?: :idea: Edytowane przez Kosiara
Opublikowano
czy wszystkie koła (opony) masz o tym samym profilu ??

Marcin

BMW Klub Polska

F25 X3 2,8iA xDrive

E91 320dA touring

E39 530dA touring

E39 530iA touring

E36 316iA m43 Compact

----------------------------------------

historia - E32 750iA (1992-2004)

Opublikowano
sprawdź koronki przy kołach oraz odległość czujników od koronki. Najczęśtrzą przyczyną awarii ABS'u jest zabrudzenie koronek pyłem z klocków hamulcowych lub mocno posunięta korozja. Wystarczy szczotką drucianą oczyścić i po robocie.

Tylko BMW jest ważne...

http://ot.mklub.net - Ciemna strona wpływu BMW na umysł człowieka :-]

Opublikowano
sprawdź koronki przy kołach oraz odległość czujników od koronki. Najczęśtrzą przyczyną awarii ABS'u jest zabrudzenie koronek pyłem z klocków hamulcowych lub mocno posunięta korozja. Wystarczy szczotką drucianą oczyścić i po robocie.

A jeżeli tak zrobię i dalej nie będzie działać to co mam robić. Ale mam zrobić tak z przodu i z tyłu??

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Właśnie po niewielkim odcinku po pierwszym ruszeniu autem po włączeniu silnika ABS testuje pompę. Może jednak coś z pompą masz nie tak.

Ruszając wsłuchuj się lub trzymaj nogę delikatnie na hamulcu. Powinieneś poczuć charakterystyczne "bzzzz" jak wtedy, kiedy ABS reaguje. Jak nie poczujesz, ani nie usłyszysz, to zastanów się nad tą "wymienianą" pompą. Jak poczujesz/usłyszysz to zastanów się nad czujnikami i koronkami.

Kai