Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Koledzy może ktoś napisze ile powinna spalać gazu w mieście m30b35.Dodam że jeżdżę tylko po mieście na długich odległościach.Np wracając z pracy nie gaszę samochodu przez godzinę kori,światła itp.Za 50pln gazu robię 100km.Jak to jest u was.Instalacja 2 gemeracji Autronic na dwóch parownikach.Może te dwa parowniki zwiększają spalanie a może wszystko jest ok.Czekam na wasze opinie,doświadzenia.Pozdrawiam
dresta30
Opublikowano
z obliczen wychodzi prawie 22l/100,tak???? czy cos zle policzylem :doh: ????? cholercia,troche duzo . Moja 535 w manualu palila po miescie 14.5-16l/100 przy spokojnej ,bardzo normalnej :mrgreen: jezdzie. Nie miala gazu :dance: Mysle ze na lpg powinna palic cos kolo 18l/100 :cool2:
Opublikowano
Na mikserze do 20 litrów. Pod warunkiem że wszystko jest sprawne i bez klimatyzacji. Na sekwencji do 18-u litrów na klimie. Zwykła jazda. W Krakowie zejście poniżej 16-u litrów benzyny na 100km nie jest możliwe, testowane na 3 egzemplarzach 535i i dwóch kierowcach.
Opublikowano
Dziwna sprawa ale fakt.Mianowicie jak kupywalem moja bunie brała tak ok 18 lpg w mieście na 100km.Pewnego dnia zaczeła wciągać jakieś 21.Myślałem że gaz był jakiś lewy.Próbowałem wszystkich stacji paliw i to samo 21 do nawet 25.Szok.Kupywałem m30b35 i liczyłem sie z dużm spalaniem więc mówie tak musi być.Aż tu pewnego dnia wsiadam do autka kręce i nic nie odpala.Rozrusznik kręci ale nie załapuje.Pompa paliwo podaje ale nie odpala szok.Akumlator padł hol no i pod dom.Zalałem robala ze złości psycha siadła furke mam miesiąc a tu taki zonk.Rano grzebałem w aucie gdzie sie dało alarm sterowniki myślałem że odcięcie zapłonu.świece kable itp itd.Po godzunie grzebania coś przycisnąłem i bach fura pali.Przejechałem się po mieście i oki tylko obroty trochę spadały ale tylko czasami.Z jednej strony radocha że jade a z drugiej nie wiem co było przyczyną a to wkurza bo jak stanie to znowu hol.Na następny dzień wsiadam i znowu nie odpala.Dotknąłem taki przekaznik u mnie koło komputera od gazu i fura znowu pali.Wymieniłem ten przekażnik 10 pln koszt.Wszystko gra furka odpala już dwa tygodnie i oki a najważniejsze pali znowu 17.5 max 18.5 lpg w mieście a na trasie nawet 15lpg.Nie należe do osób które kupują Bmw żeby było oszczędnie i ogólnie wkurza mnie jak ktoś pisze że pali mu np 15lpg duży motor.Mi palił 22 a koledze 15 ściemna i tyle a tu żdziwiłem się.Rzeczywiście koszt tego przekażnika 10pln a ile na paliwko wydałem wcześniej to nie pytajcie.Nie uwierze że m30b35 może palić 10 lub 12 ale uwieżcie czasami jak ciągnie za dużo to coś jest nie tak nie taki diabeł straszny M30B35 :twisted: pozdrawiam może komuś ta historia się przyda
dresta30
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Na mikserze do 20 litrów. Pod warunkiem że wszystko jest sprawne i bez klimatyzacji. Na sekwencji do 18-u litrów na klimie. Zwykła jazda. W Krakowie zejście poniżej 16-u litrów benzyny na 100km nie jest możliwe, testowane na 3 egzemplarzach 535i i dwóch kierowcach.

Potwierdzam co kolega napisal. Mi na zwyklym gazie w miescie 20l jadla jak nic . Pewnego razu spalila mi gazu za 100zl na 170km ! fakt faktem jechalem w 5 osob i nie wolno ale bez przesady :D . Co sie pozniej okazalo przy wymianie sprzegla , ze sonda lambda gdzies wyparowała :). Pozdro

SPRZEDAM BMW 530 M60B30 TOURING AC SCHNITZER !