Skocz do zawartości

535i Lewarek zmiany biegów M co oznacza?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Mam w swoje beci lewarek z trzema kolorowymi paskami jak od M-ki biały,czerwony,niebieski.Załóżmy żę to oryginał bo tak wygląda co to oznacza czy to tylko taki bajer.Widziałem u kolegów że oni mają zwykłe mieszki bez tych pasków.Może ktoś ma coś takiego.Pozdro
dresta30
Opublikowano
Jestem przekonany na 99% ze ten mieszek to oryginał.Podróbe pozna każdy głupi.Czy Bmw robiłoby tylko ten znak dla bajeru.Zresztą niektóre nowsze Bmw też mają ten znaczek inne nie.A znaczek Alpiny to też bajer.Nie zawsze wiąże sie posiadanie takiego czegoś z allegro :nienie:
dresta30
Opublikowano
Jestem przekonany na 99% ze ten mieszek to oryginał.Podróbe pozna każdy głupi.Czy Bmw robiłoby tylko ten znak dla bajeru.Zresztą niektóre nowsze Bmw też mają ten znaczek inne nie.A znaczek Alpiny to też bajer.Nie zawsze wiąże sie posiadanie takiego czegoś z allegro :nienie:

Ale na pewno nie był on montowany w zwykłej 535i.

Gałka może być ori BMW M5 E34 ale nie była w serii 535i.

Opublikowano
najprawdopodobniej oznacza to ze ktos mial zuzyty mieszek oryginalny i sobie zmienil na szybszy o M-ki bo zakupił na allegro za 20-25zł :) i mozna powiedziec ze masz z 20 KM wiecej :D

Hmmm - może nie tyle kolega ma 20KM więcej - co przerzuca biegi o 1s szybciej na każdym :P:P - a to juz daje dużą róznicę.

A tak na serio - to ktoś sobie wstawił i tyle - bo co to za wielka filozofia pociągnąć mocno i wymienić???

Pzdr,

Opublikowano
Darex dzięki za odpowiedż skoro nie była montowana w żadnej 535i to ktoś wstawił dla bajeru o to mi chodziło a znawcy tematu jak się ją wymienia lub ile kosztuje mogli sobie darować bo każdy to wie
dresta30
Opublikowano
Skoro o"" gałce""i lewarku mowa,mam takią samą w E-34, ale z normalnym silnikiem 2,5 L,kiera też ze znaczkiem jak na gałce biegów---tylko jest problem nie mogę zdjać owej gałki ,boje sie że stracę uzębnienie albo coś uszkodzę-już tyle razy próbowałem i nic-pzdr... :arrow: .
"" jedż z butem ,ale nie na kapciu"", mów co myślisz , rób co mówisz