Skocz do zawartości

czy słyszycie wentylator na visku?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam wszystkich! wiem ze temat już był omawiany ale mnie dreczy pytanie czy słyszycie swoje wentylatoy bo ja swojego nie ! a taki jest przecież objaw załączonego sprzęgiełka w viskozie. ostatnio jechałem wmiare równo trochę pod górkę pare kilometrów i temp. przeszła ponad pion. z życiorysu wiem że jak termostat jest sprawny i chłodnica w następstwie gorąca to powietrze przepływające przeznią musi nagrza owe visko i powinno go by słychac przy temp. po wyżej pionu . więc jak to jest u was słyszycie go? za odpowiedzi dziękuje!!!!!!
Opublikowano

w e30 słychać dobrze, szczególnie jak stoję w korku i przegazuje go, w e39 też było słychać jak się przegazowało

jak chcesz sprawdzić wisco to zatrzymaj się jak będziesz miał ponownie taki przypadek jak opisałeś, że temp mu wzrosła ponad normę, zgaś samochód, otwórz machę i spróbuj ręką przekręcić wentylator, jak się lekko, lub z niewielkim oporem da przekręcić to masz wisco do wymiany

Opublikowano

jak ci się przegrzewa to masz dwie opcje:

wisco nie trzyma- czyli wymiana

wisco jest sztywne- czyli jest dobre i co innego jest przyczyną

po prostu wyczekaj moment w którym zacznie mieć wyższą temperaturę niż normalnie