Skocz do zawartości

530i M54 Trwalosc uszczelki pod pokrywa zaworow

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Tak z ciekawosci, pytanie do osob z silnikami M54... jak dlugo wytrzymuje wam uszczelka pod pokrywa zaworow (nie mylic z uszczelka pod glowica)? U mnie juz cieknie (i to porządnie), a mam dopiero nieco ponad 80 tys. km przebiegu, ale z tego co slysze, to w miarę częsta przypadlosc tych silnikow.

Czy mam sie spodziewac ze co kazde 80 tys. km przyjdzie mi ją wymieniac?

Pozdr.

Pete

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pete dziwne - moje autko ma ok. 200,000 km W Niemczech od początku do końca była serwisowana w ASO - mam wykaz wszystkich wymienianych części - nawet zmiany opon czy śrub przy wymianie wahacza. Uszczelka o której mówisz na pewno nie była wymieniana. U mnie bardzo delikatnie się poci.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

u mnie też ze zbiorniczka od wspomagania się sączyło, a dokładnie wszystko szło po przewodach w dół. Ponieważ nie byłem pewny czy to zbiorniczek czy przewody to wymieniłem wszystko(zbiorniczek kosztuje 60zł) i teraz suchutko. Jeśli leci wam spod nakrętki to sprawdźcie czy macie na niej uszczelkę, nie wiadomo czemu u mnie jej nie było.

Poza tym, tak samo jak u Lucadore poleciało mi spod uszczelki obudowy filtra oleju. Robiłem to miesiąc temu.

Opublikowano

Juz po wymianie... ta uszczelka tak stwardniała, ze zachowywala sie jak plastik - przy probie ugięcia po prostu pękała na kawałki.

Przy okazji, udało mi się obejrzec swoj silniczek pod pokrywa :)

http://i34.photobucket.com/albums/d102/escape2music/530i/misc/th_P1040095.jpg