Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
cześć witam wszystkich pytanko mam takie jestem posiadaczem bmw 525td e34 touring i chodzi mi o to czy mój model ma jakiś sygnał który sygnalizuje otwarcie drzwi ? :?
Opublikowano

Napisz co rozumiesz przez słowo sygnał.

W modelach z lepszymi silnikami, z zestawami wskaźników wyposażonymi w CheckControl, podczas jazdy z otwartymi drzwiami, zostanie wyswietlony odpowiedni komunikat.

Natomiast w biedniejszych beemkach e34 (w tym Twoja), jedynym "sygnałem" informującym o otwarciu drzwi, jest świecąca się lampka oświetlenia wnętrza. Nie ma żadnych kontrolek, czy czegoś w tym stylu.

Czujniki otwarcia masz na zaczepach zamków, sterowane są dziwnie, bo w przeciwieństwie do wiekszości samochodów, nie masą, a plusem :norty:

Pozdrawiam!

Tomek

Opublikowano
pisząc sygnał mam na myśli taki brzęczek podobny do tego w zegarku czy przy niskiej temperaturze i nie wiem co to jest bo kilka razy takowy brzęczek występował ale nie wiem skąd ten dzwięk i nie jest to zegar,ani temperatura niska ani żadne ze świateł .Głowy tym nie będe suszył ale zastanawia mnie co to jest poprostu jest tak,że zabrzęczy jak mu się zachce i nim się zorientuje to już lipa
Opublikowano

W modelach z Check Control, komunikatowi o jeździe z otwartymi drzwiami towarzyszy też gong ostrzegawczy.

Natomiast w Twoim BMW nic takiego nie ma.

Jedyne dźwieki jakie auto moze wydawać, to pozostawienie zapalonych swiateł i otwarcie drzwi kierowcy, wywołujące mocno specyficzny dzwonek :)

Zakładajac, ze masz elektroniczny zegarek z termometrem, możesz usłyszeć również pojedyńczy gong ostrzegajacy o spadku temperatury zewnętrznej poniżej 3stC, oraz chyba? (szczerze nie pamiętam) trzy lub dwu-krotny gong przypominający o zbliżającej się pełnej godzinie.

Natomiast przy pełnym OBC usłyszysz jeszcze gong o przekroczeniu ustawionej przez siebie maksymalnej prędkości, oraz gong przy próbie odpalenia auta z wpisanym kodem zabezpieczającym.

Nie licząc radia, silnika, szumów powietrza, czy rozmowy pasażerów, nic wiecej we wnętrzu nie usłyszysz :mrgreen:

No chyba że masz dołożone dodatkowe alarmy, immobilisery czy inne wynalazki, wyposażone we własne piszczałki.

Pozdrawiam!

Tomek

Opublikowano
ooooooooo właśnie Tomek moja wina źle to opisałem ten dzwięk jest nie! w czasie jazdy tylko wtedy kiedy auto jest na postoju kluczyki są w stacyjce i wyłączony jest silnik wtedy on się pojawia (nieraz) a nie w czasie jazdy sorki za zły opis to o ten dzwięk mi chodzi ,tylko dlaczego się pojawia jak mu się zachce :?: