Skocz do zawartości

Wymiana lampki podsufitki (nad lusterkiem) na jupiterkową

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Wiem że to już było w przeciągu ostatnich 2 lat, jednak od 3 dni przeszukuje forum i cały czas bezskutecznie :/

Podoba mi się lampka z jupiterkami, nabyłem taką, ale po podłączeniu świeci tylko środkowe światełko. Kiedyś miałem sedana z '91 i tam tą lampkę podłaczałem także , jednak nie trzeba było nic kombinować - była pod nią fabryczna instalacja.

Ktoś kiedyś pisał , nawet wklejał fotki jak zmostkował napięcie.

Ja to zrobiłem sam : zmostkowałem kable FIOLETOWO-BIAŁy oraz CZERWONO-BIAŁY. Niby wszystko ok, ale chciałbym się upewnić przed montażem na stałe czy aby w nocy nie będę miał pożaru wskutek jednak złego zmostkowania.

Opublikowano
ja u siebie też mam mostek fioletowo/białego i czerwonego i wszystko jest ok już ok roku tak mam i nic sie nie dzieje

Dzięki za odp. :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Hej koledzy a orientujecie się może jak zmienić zwykłą z jednym włącznikiem na coś takiego z jupiterkami:

http://www.allegro.pl/item456285235_bmw_3_e46_lampka_w_podsufitke.html

w E46 robił to ktoś u siebie? i jak jest różnica w działaniu jak np centralnie gaśnie światło to czy jupiterki też gasną?

Trzeba też robić mostki na przewodach?

Komu bimer dużo pali? :)

BMW BRUTUS to dopiero smok:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Kłania się :search:

Nieskromnie odsyłam do mojej instrukcji w dziale "Zrób to sam".

Wszystko opisane od początku do końca jak to zamontować.