Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam taki problem (szukałem wszędzie ale nie znalazłem) otóż pękł mi już dwa razy przewód układu chłodzenia w przeciągu dwóch dni .

Jest to przewód z tyłu silnika który prowadzi od silnika do elektrozaworu nagrzewnicy (nie widać go na pierwszy rzut oka w silniku ponieważ jest umieszczony za kol. dolotowym poniżej dmuchawy zaraz przy grodzi silnika).

Wymiana jego jest bardzo utrudniona (demontaż kol dolotowego przepustnicy itp) w związku z tym mam pytanie dlaczego właśnie ten przewód pęka i to dokładnie w tym samym miejscu !!!!! korek chłodnicy przestał działac prawidłowo? a tam jest najsłabszy punkt układu i cisnienie znalazło własnie tam ujście? czy co? bo głowie sie nad tym i nie wiem co jest grane.

Pękniecie jest tak duze ze woda tryska podczas pracy silnika strumieniami :P i natychmiast sie zapowietrza układ.

Nie wiem czy podjąc znowu próbę wymiany i zobaczyc co sie stanie?

Może uszczelka?

Płyn czysty nie ubywa go.

Olej ok czysty i stan w normie, nie ma nalotów itp.

nie dymi na diało

samochód jezdzi normalnie ......

Zadziwiające ze pęka zawsze dokładnie w tym samym miejscu nawet po wymianie węża na inny.

Może ktoś coś doradzi dziękuję z góry.

Opublikowano

Słuchaj... miałem to samo... zajesuper się to wyciąga :mad2: normalnie myślałem że padne...

Proponuje dokładnie oglądnąć sobie krociec przy silniku... może jest jakiś zadzior i go nadcina przy wciskaniu...

Inna opcja to przepalona uszczelka pod głowicą i ciśnienie ucieka w układ co skutkuje rozerwaniem węża :?

Powiedz mi... maleńka, czy mnie kochasz?? Powiedz mi... czy kochasz moje BMW??

Haratacze - BMW

http://img.userbars.pl/80/15963.png

http://img.userbars.pl/26/5164.jpg