Skocz do zawartości

330d nie działa centralny z kluczyka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam wszystkich, jak w temacie nie działa centralny z kluczyka, przekopałm całe forum ale nic nie znalazłem na temat gdzie znajduje się w samochodzie moduł central. zamka (E46 330d 2000r), próbowalem kodować kluczyk tak jak ktoś to pisał na forum ale nie pomaga, otworzyłem kluczyk, sprawdziłem akumulator w nim jest ok. nie wiem co mam czynić dalej, myślę że kluczyk jest ok, niestety drugiego nie posiadam, pomóżcie w jaki kolwiek sposób, ma ktoś jakieś pomysły w tym temacie? z góry dzięki.
Opublikowano
jak z kluczyka i pilota nie działa to pewnie centralka padła łatwo ja wymienić pisało o tym wiele razy

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
otwierając dzwi (mechanicznie) kluczykiem centralny działa, nie działa jak przyciskam na kluczyku zamykanie jak i otwieranie, kluczyk otworzyłem rozcinając go nożykiem (na chama :)
Opublikowano
w jaki sposób otworzyłeś kluczyk?

ja cos swojego nie mogę otworzyć

Bo on ma stary model kluczyka ( 2000r ) - ten jest na bateryjkę i jest rozbieralny

Ty natomiasz masz nowy model kluczyka ( po lifcie ) - na akumulator - i ten jest nierozbieralny. Znaczy możesz go sobie rozebrać, lecz w naturalny sposób już go nie złożysz. Trzeba go rozciąć (najlepiej skalpelem) a przy składaniu tylko na klej. Nieumiejętne lub zbyt mocne rozcięcie spowoduje zniszczenie kluczyka.

Natomaist po co go rozbierać - tego nie wiem. Akumulatorka i tak nie wymienisz....

Pzdr,

Opublikowano
rozebrałem go aby sprawdzić stan akumulatora, napięcie jest ok. powiedzcie gdzie jest schowany moduł od centralnego w samochodzie, nie mogę znaleźć tego na forum.
Opublikowano
słabo szukasz bo pisałem z 5 razy że obok centralki absu po prawej stronie

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
kluczyk działał bez zażutu, nagle przestał, potem programowałem go i działał, potem nie działał, potem go rozebrałem, programowałem i działał, teraz nie działa a próbowałem go programować kilka razy i nic. chyba że nieprawidłowo go programuje?
Opublikowano
przypomniało mi sie cosik :D zanim przestał działać kluczyk kilka razy otwierała sie samoczynnie szyba w klapie (mam touringa) musiałem zamykać od środka przyciskiem wszystkie dżwi bo myślałem ze mnie trafi jak kilka razy musiałem zatrzymywać samochód, wysiąśdź, zamknąć szybe, wystartować, znowu zatrzymać, wysiąśdź, zamknąć itd :duh: , może to ma jakiś związek z tym posranym centralnym :?:
Opublikowano
Ja na woim miejscu to otworzyłbym tylną klapę... później dobrał się do kabli między klapą a budą (konkretnie to zdjąłbym gumę która je osłania) i sprawdziłbym, czy kable nie popękały i nie robią na przykład zwarcia...

Powiedz mi... maleńka, czy mnie kochasz?? Powiedz mi... czy kochasz moje BMW??

Haratacze - BMW

http://img.userbars.pl/80/15963.png

http://img.userbars.pl/26/5164.jpg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
jeżeli ja mam 2001 rocznik przed liftem to mam pilota w kluczyku na bateryjke? tez mi ostatnio przestał działać :/
Opublikowano

napewno masz akumulator - skoro ja mam samochód starszy i mam akumulator. są pewne postepy w szukaniu awarii: kluczyk napewno ok. , wzmacniacz pod spoilerem ok. kabel pomiędzy wzmacniaczem a modułem komfortu ok. sam moduł raczej ok (przynajmniej na kompie nie wykauje jakichkolwiek usterek i sygnały z kluczyka widoczne są na oscyloskopie). jedyne co nie pasuje to to że kalpa bagażnika zamknięta - komp. pokazuje że zamknięta, a w innym miejscu że otwarta ??????

czy są dwa czujniki zamknięcia klapy bagażnika????? (nie chodzi mi o szybe - tu jest ok) a jak otwarta jest klapa to centralny z pilota nie działa :mad2: