Skocz do zawartości

Czujnik obrotow skrzyni automatycznej - skad to wziasc ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, odnosnie mojej skrzyni co popisalem juz tutaj wiele postow, automatyczna 5HP18, w BMW E34 z 91 roku, bosch servis zdjagnozowal i ostatecznie wyszlo ze walniety jest czujnik obrotow skrzyni, B134, na schemacie tak oznaczony i wystepujacy miedzy pinem 42 i 15,

czujnik ten po ok 20 minutach jazdy nagrzewa sie i szwankuje jak go wymienie powinna skrzynia chodzic dobrze, tylko ze on jest umieszczony gdzies bardziej do gory, tzn w skrzyni jak odrece miske olejowa to trzeba wyciagnac jeszcze "serce" skrzyni zeby go wymienic ;(, nie wiem kto mi to zrobi i za ile, w kazdym badz razie czy mozecie mi pomoc gdzie taki czujnik dorwac ? jak rozwiazac taki problem, pozdrawiam

ps. widzialem ze ktos sie ogalasz ze skupuje uszkodzone skrzynie, pewnie na czesci, jak by ktos znalazl ta osobe to prosil bym o namiar moze ona moze miec,

Opublikowano

dzieki bardzo, a to w kaplecie sa 2 czy w skrzyni sa takie 2, ? czy to chodzi ze 1 jest w skrzyni a drugi na zewnatrz samochodu, a jak 2 w skrzyni to czy orientujesz sie dlaczego 2? bo mi wlasnie taki czujnik szwankuje ale jak wlacznam 4 to lepiej chodzi niz jak na D,mozliwe ze to sa 2 rozne czujniki w zaleznosci w jakim trybie jade?

pozdrawiam