Skocz do zawartości

E 46 1,9 2001 prosze o podpowiedzi odnośnie TUNINGU

Rekomendowane odpowiedzi

• Zarejestrowani
Opublikowano

Mozesz wsadzic turbine, dlaczego by nie nikt Ci nie zabroni;p

Ale sama turbina to pikus, dolicz intercooler, zawor upustowy, okablowanie, orurowanie izolacje termiczna dolot nowe mapy do kompa, w jakies 10.tys zl powinienes sie zmiescic;)

Zastanow sie lepiej nad eatonem :D

b4c4c1867b858a60.jpg.30a4296d964cadcc5bbee45deeb1292d.jpg

OFICJALNY ZEWNĘTRZNY PARTNER BMW AG

Chiptuning Programowanie Carplay Kodowanie Diagnostyka BMW AOS

Tel. +48-790-465-462

https://www.facebook.com/Codemybimmer

https://www.instagram.com/codemybimmer

Opublikowano

To jeśli ty chcesz wydawać 10tyś na swoje 1,9 to lepiej je sprzedaj i kup coś z mocniejszym silnikiem, taniej wyjdzie i dłużej pojeździsz. A po chip tiuningu to nie wyobrażaj sobie za dużo, no może koło 10KM więcej a może i nie. Kupiłeś 1,9 a chcesz rakietę, sory gregory ale zapomnij.

PS. Mam taki sam silniczek i do normalnej jazdy w zupełności wystarczy, no ale czasami chce się pocisnąć więcej i tu już klops. Dlatego ja będę zmieniał na coś mocniejszego i ty też o tym pomyśl no chyba że myślisz że za 2tyś podkręcisz swoje autko :nienie:

Opublikowano
EATON = kompressor, fajna sprawa moment lepszy z dołu. Później jest też lepiej ale gorzej od dobrej turbiny. Zdecydowanie mniejszy koszt instalcji kompressora, bo około 10tys zł. A przy turbinie to dopiero początek zabawy.
Opublikowano
dzieki za rady , napewno słuszne ale ja nie myślałem o zrobieniu rakiety :D, chce tylko troszkę ją podkręcić i zastanawiałem się co by było najkorzystniejsze , jak możesz to podpowiec mi bo jestem tu nowy dlaczego mi sie zdjęcie nie wyświetla chociarz adres podałem?
Opublikowano
taniej wyjdzie zmiana na M52B28 Za 5 tys masz 200 koni pod maską z seryjnego silnika

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D