Skocz do zawartości

Nie widać połowy cyferek w liczniku.Można to naprawić?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem z licznikiem ponieważ wyświetla mi tylko górną połowe cyferek przejechanych kilometrów i nie można ich odczytać.Czy jest to naprawialne czy potrzebny mi będzie drugi licznik?Proszę o pomoc.[/b]

Opublikowano
Witam, podepnę się pod temat gdyz mam taki sam problem i właśnie teraz szukałem o tym na forum jak to naprawic ale nic nie znalazłem wiec jesli ktos poradził sobie z tym problemem to niech opisze jak naprawic tą usterkę.
Opublikowano
Ni i ja mam to samo tez się podepne ale i spróbuje pomóc. Nie wiem czy dobrze trafię ale moze to żaróweczki od podświetlanie zegarów. Jest kupa takich małych od kontrolek i chyba ze 4 większe od licznika. Może któras się z tych małych wypaliła. Mozę ona jest od tego podświetlanie. Tylko trzeba zdemontowac zegary. Ale to moment.
Opublikowano
Koledzy czy może mi ktoś powiedzieć co trzeba naprawić jak już się wytnie obudowe w liczniku bo nie znam wszystkich angielskich słów i nie moge tego rozszyfrować.Z góry dzięki
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam!

Miałem to samo...ale juz "uleczone"

Przepaliła się żaróweczka od podświetlenia licznika....

trzeba wyciagnąć zegary i da się to zrobić bez demontazu kierownicy (mi zajęło to wszystko łącznie z wymiana jakies 20 min)

odkrecacie srubki mocujace zegary, kręcąc kierownicą w lewo powoli wyjmujecie zegary...oczywiscie po uprzednim wypięciu wtyczek i odpieciu akumulatora, zeby nie złapał zaraz jakiegos błędu poduszki itp.

z tyłu zegarów sa zaróweczki z oprawkami (4W chyba-nie pamiętam)....dostepne w kazdym sklepie motoryzacyjnym za ok 3zł sztuka.

wymieniacie starą na nowa, i analogicznie jak wyjmowaliscie zegary tak samo wkładacie i po sprawie....

jak wspominałem zajęlo mi to ok. 20 minut.

powodzenia

w razie pytan piszcie na OPW albo na forum....chętnie pomoge :)

pzdr

J_J

Z racji tego, że spadł śnieg, przypominam, że piłowanie GOLFA na ręcznym, to nie DRIFT!!!!

Nie dyskutuj z idiotą , na początku sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.

http://picasaweb.google.co.uk/kieltj/BMW - moje BMW