Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam, prosze o porade, auto z 2000 roku ,520 d ,przebieg 210tys, problem..... gdy wrzucam wsteczny bieg i szybko puszczam sprzęgło bez gazu słychać stuknięciez z pod samochodu, gdy sprzęgło puszcam wolno wszytsko jest ok,... gdy zmieniam biegi i wciskam gaz słychać stuknięcię gdy szybko zdejme noge z gazu jest to samo "stuk" gdzies z dołu lub tyłu samochodu , co to jest ? od czego zacząć ? może jakis warsztat w warszawie gdzie można by to sprawdzić ? a może jakiś Kolega z forum mogłby w wolnej chwili przejechać sie i posłuchać ? z góry dziękuje i pozdrawiam
Opublikowano
u mnie był to krzyżak na wale, ale podobno czasem to jakieś tuleje tylnej belki po zużyciu takie objawy powodują.
Opublikowano
krzyżak do E34 ok 100zł do E39 nie wiem +wymiana ok 100zł, jeśli to krzyżak to za długo nie można jeździć, ale też nie jest to pilna sprawa. Ja jeździłem tak ok 3 m-cy i nic się nie stało.
Opublikowano

A nie masz szarpania przy niższych obrotach? Takie metaliczne stukanie może być zużytym dwumasem. Niestety jest kilka opcji. Bez kanału raczej się nie obejdzie.

Pozdrawiam

Opublikowano
dzięki za odpowiedzi, szarpania niema, przy dowolnym biegu gdy szybko zdejme noge z gazu jest głuche stuknięcie ( w sumie nie takie głośne ,ale jak wyłącze radio to słysze), i ponownie jak szybko nacisne pedał gazu takie same stuknięcie, aha te stukanie nie jest metaliczne to taki głuchy stłumiony dźwięk, dzieki za odpowiedzi pozdrawiam