Skocz do zawartości

530dT M57 + pompa paliwa(regeneracja czy zamiennik)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Pada mi pompa paliwowa, ta pod siedzeniem,nie daje właściwego ciśnienia.I tu mam pytanie.

Jako że nie mam zamiaru wykładać 900 zł za nową,zastanawiam się nad 2 opcjami:

1.Regeneracja pompy-warsztat w Brzegu oferuje na Allegro regeneracje pompy za 200 zł,pisze że używa do tego części dobrej jakości,znanych producentów(cokolwiek to znaczy).Pompę trzeba odesłać lub dostarczyć osobiście,czas naprawy 2 godz.2 lata gwarancji.

2.Kupno zamiennika pompy za 200 zł,prawdopodobnie made in china. 1 rok gwarancji.

Sprawa może wydawać się prosta:regenerować oryginał.Ale wymontowując pompę,odsyłając do naprawy itp, unieruchamiam autko na tydzień minimum.Kupując zamiennik czekam tylko 2 dni.a że chińska; myślę że około 90% rzeczy w moim domu jest z chin,działają poprawnie,jestem z nich zadowolony:)

Proszę o konkretne posty kogoś kto miał do czynienia z zamiennikami i/lub regeneracją.

Dziękuję i pozdrawiam

http://images.chomikuj.pl/button/Mr.Lova.gif

Na Chomiku mapy 2014,soft spolszczający MK2/3/4 mono-kolor,MK3 z polskimi znakami.

Opublikowano

hej

ja kupilem oryginał Pierburga na allegro:

http://allegro.pl/item409398062_pierburg_pompa_paliwa_bmw_7_28217_00_0_16_14_6_751.html

z gwarancja oryginalnie zapakowana - cena niecałe 500 pln

tez sie zastanawialem nad chinska podrobka ale na forum wyczytalem ze potrafia sie psuc dosc szybko a do tego glosno pracuja - wolalem nie ryzykowac bo przy takiej awarii auta nie odpalisz i zostaje tylko laweta

wymiana u mechanika trwala 15 minut

pozdr