Skocz do zawartości

Znalazłem coś w aucie, poradźcie co to jest !!! BmW E46 !!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wczoraj przeglądałem swoje auto i pod schowkiem w bagażniku znalazłem jakiś kabelek pojedynczy, więc zacząłem kopać dalej, rozebrałem pół bagażnika i znalazłem jakąś kostkę do której jest podłączony ten kabelek i to razem jest poprowadzone dalej w dół, dlatego zajrzałem od spodu i znalazłem coś ... zdjęcie tego przedstawiam po otworzeniu linku :

http://wrzucacz.pl/file/1591222161622

Poradźcie co to może być, ponieważ ciekawi mnie to, wszystko dookoła jest orginalne BMW, a to coś ktoś założył chyba sam w garażu ...

Dzięki z góry :)

Opublikowano
to coś co ma być a jest tam żeby właściciel się zastanawiał co to jest konstruktorom bmw znowu się plan udał :D

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
Ale to tak naprawde nie jest do niczego podłączone, bo jeden kabelek pobiera prąd a drugi leży luzem :/ Nie wiadomo po co i dlaczego to jest :) Muszę się dowiedzieć co to jest, bo boje się żeby nie była to żadna bomba :D
Opublikowano
mówiłes że nie podłączone więc jak bomba to i tak nie wybuchnie :D taliby skopały robotę

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
Ok postaram się odkręcić i rozebrać na czynniki pierwsze, podłącze to pod jakieś małe napięcie i zobaczę jaka jest reakcja tego czegoś. Jak nie będę się odzywał przez dwa dni to znaczy, że była to bomba :D
Opublikowano

Ja moge obstawiac:

1. Czujnik przechyłu od alarmu

2. Syrena (moze taki tuning dzwieku wydechu?)

3. Lokator, antena (GSM ? tylko czemu pod autem?)

4. Pogodynka ( :mrgreen: )

Jak bym dobrze pomyslal to cos by jeszcze wpadlo :D

Xdrive

Koder

Opublikowano
Jutro rano rozkręcam to i dam wam znać:) Może to akurat jakiś czujnik od alarmu albo jakiś nietypowa syrena, którą gościu włączał czasami dla szpanu itp :)
Opublikowano
Dzisiaj odkręciłem to coś i rozebrałem na części, okazało sie że w środku jest głośnik i płytka elektroniczna (rezystory itp itd ), więc nie czekałem długo :D i od razu podłączyłem to pod akumulator !!! ......... i nagle jakaś baba zaczyna głośno coś gadać :D Nie wiadomo po jakiemu to i co ona mówi, cały czas powtarza jakieś zdanie :] Nie wiem co mam teraz z tym zrobić, szkoda mi to wyrzucić, bo można mieć z tego nie zły ubaw gdzieś na światłach jakiegoś pieszego wystraszyć :D
Opublikowano

Bardzo głośno !!!

Nie mam pojęcia co to znaczy, spróbuje to nagrać i wrzucę tutaj to posłuchacie :D

Szkoda właśnie, ale chyba nie da się tego zaprogramować :/

Opublikowano

Witam , czytam ten watek i prawie sie posikalem ze smiechu, Panowie troszke wiecej powagi :clap: :clap: :clap: ,

ot taki maly off top :twisted2: , a moze ta jakis system zamiast syreny alarmu w samochodzie

pozdrawiam