Skocz do zawartości

Kiera wielofunkcyjna,podłączy sie pod nieorginalne radio????

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam 3-ramienną kierownice wielofunkcyjną,czy da rade podłaczyc ją w jakiś sposób pod nieorginalne radio?????? Zależy mi głównie na regulacji głośności.

Z góry dzięki

http://img201.imageshack.us/img201/7449/naforaudrp5.jpghttp://img9.imageshack.us/img9/8370/nafor.jpg

Audi A6 C4 2.5TDi Quattro Avant (było)

BMW 330 d (jest)

BMW X3 (jest)

Opublikowano
Witam. Kolego gdzieś na forum czytałem,że jest taka możliwość tylko należy dokupić jakiś moduł. Sam chciałem zmienić radio bo moje nie odtwarza MP3. Późnie jednak zdecydowałem się na kupno transpondera z bloothutem bo przy okazji załatwił mi sprawę z systemem głośnomówiącym w telefonie. Jestem bardzo zadowolony bo odtwarza mi z pendraiwa, z karty SD oraz przez kabel mogę podłączyć inne urządzenia. Połączenia telefoniczne automatycznie wyłączją głos pochodzący z radia i jednym klawiszem włączam telefon a po skończonej rozmowie automatycznie powraca radio. Regulator w kierownicy działa, ponadto mam drugiego pilota do regulacji transpondera zamontowanego przy kierownicy. Wygląda super. koszt około 150,-
Szulman
Opublikowano
Witam. Kolego gdzieś na forum czytałem,że jest taka możliwość tylko należy dokupić jakiś moduł. Sam chciałem zmienić radio bo moje nie odtwarza MP3. Późnie jednak zdecydowałem się na kupno transpondera z bloothutem bo przy okazji załatwił mi sprawę z systemem głośnomówiącym w telefonie. Jestem bardzo zadowolony bo odtwarza mi z pendraiwa, z karty SD oraz przez kabel mogę podłączyć inne urządzenia. Połączenia telefoniczne automatycznie wyłączją głos pochodzący z radia i jednym klawiszem włączam telefon a po skończonej rozmowie automatycznie powraca radio. Regulator w kierownicy działa, ponadto mam drugiego pilota do regulacji transpondera zamontowanego przy kierownicy. Wygląda super. koszt około 150,-

zapodaj jakiegoś linka do tego urzadzenia, albo podaj nazwe tego czegos :)

Opublikowano
Moglbys cos wiecej o tym transponderze napisac? Gdzie go kupiles? Jak on wyglada? Jak sie go montuje?
Opublikowano

Witam

jestem obeznany w tym temacie , wiec sie wypowiem , jest to taka mala puszeczka ktora sie montuje za radyjkiem na kablach miedzy radyjkiem a oryginalna koncowka ( montaz jest banalnie prosty ) kosztuje zaleznie od marki samochodu i marki radia +/- 150zl wiecej tutaj :

http://www.multisort.pl/products/730/1.html

montowalem takie cos w oplu astrze 3 i powiem tak wszystko z kierownicy dziala i jest ok , jest tylko jeden minus w oplu astrze jest oddzielny ekranik do wyswietlania np. stacji , i on teraz nic nie wyswietla oprocz godziny , ale za to na radyjko wszystko sie wyswietla wiec jest przyzwoicie , w zadnym wypadku ten adapter nie wplywa na jakosc odsluchiwanej muzyki

pozdrawiam

Opublikowano

Nie, nie... :)

Mi chodzilo o ten transponder z bluetoothem, co to jest, jak sie to podlacza i jak zrobic, zeby z kierownica wspolpracowalo?

Opublikowano
Witam kolegów zainteresowanych transponferem. Urządzenie to kupiłem w Allegro, należy szukać w pozycji AGDiRTV pod pozycaja sprzent audio car. Transponder można montować w gniazdo zasilania. Ja odmontowałem tą część co montuje się w gnieździe, wlutowałem dłuższy kabel i podłączyłem w zasilanie pod lampką od schowka. Podłączenie to wyłącza się gdy z pilota zamykasz drzwi. Tak zrobiłem bo chciałem by to ustrojstwo było zawsze włączone gdy korzystam z samochodu a nie muszę pamiętać włączać. Siadam do samochodu i słyszę w telefonie BIP to wiem, że muszę uaktywnić w telefonie połączenie z transponderem i telefon współpracuje z radiem. Jest OK polecam
Szulman
Opublikowano
Ja szukam czego podobnego. Mianowicie zeby zamiast zmieniarki ktorej i tak nie mam podlaczyc jakies wyjscie na USB pod pendrive'a.. Znalazlem na allegro do BMW ale od 2000 roku a moja jest 98...
Opublikowano
Muszę dodać, że gniazdo jest mi potrzebne do innych podłączeń i dla tego coś takiego wymyśliłem. W poscie poprzednim kolega podał urządzenie do sprzęgania z radiem innej firmy niż mamy w naszych bmkach, tutaj nie wymieniamy radia bo jest doskonałe tylko wzbogacamy ich funkcje.
Szulman
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Juz wiem, koledze chodzilo o TAKIEurzadzenie - bluetoothem laczy sie z telefonem, potem po FM przesyla sygnal do radia i rozmowe slyszymy w glosnikach radiowych i mozna regulowac glosnosc z kierownicy. Ogolnie fajny patent, szczegolnie jak sie polaczy go na stale z jakimis kablami np. od zapalniczki, ale ciagle pozostaja dwa klawisze na kierownicy nieuzywane. A moze mozna ja jakos w ogole przeprogramowac poprzez INPe albo jakis inny program?