Skocz do zawartości

Czy można podłączyć DVD do tuera TV (mkI) - kable allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Widziałem na allegro kable http://www.allegro.pl/show_item.php?item=48862062 sprzedający wykazuje tam różne typy kabli i ja nie wiem który wybrać.

nie kupuj żadnego z tych kabli.. tylko kup sobie zwykły kabel za 5 PLN i dolutuj tak jak na obrazku zrobił to ten gość co sprzedaje te kable 8)

Co do podłaczenia to niestety nie wiem - nie miałem kontaktu mk1.. ale Sebast Ci na to na 100% odpowie... :lol: (chyba, ze to on sprzedaje... :mrgreen:)

Marcin

BMW Klub Polska

F25 X3 2,8iA xDrive

E91 320dA touring

E39 530dA touring

E39 530iA touring

E36 316iA m43 Compact

----------------------------------------

historia - E32 750iA (1992-2004)

Opublikowano
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

A ja Cię reklamuje... 8)

Jak to się ma do tego :shock:

Marcin

BMW Klub Polska

F25 X3 2,8iA xDrive

E91 320dA touring

E39 530dA touring

E39 530iA touring

E36 316iA m43 Compact

Opublikowano
nie kupuj żadnego z tych kabli.. tylko kup sobie zwykły kabel za 5 PLN i dolutuj tak jak na obrazku zrobił to ten gość co sprzedaje te kable 8) ...

To nie jest takie proste i tanie jak się wydaje - już nie jeden się na tym "sparzył".

Kabelek może nie 5zł. ale 8-10 kosztuje :) dolutować możesz, ale musisz mieć te piny, które są drogie jak zboże ... prawie 5zł/ szt. (stosuje oryginały, a nie "jakieś tam" ... z resztą "jakieś tam" sprawiają problemy ...). Czyli razem masz juz prawie 30zł. - a reszta to moja "ciężka" praca :mrgreen: no i wiedza jak i gdzie podpiąć :mrgreen:

Dla forumowiczów oczywiście zrobię ekstra cenę :)

Widziałem na allegro kable http://www.allegro.pl/show_item.php?item=48862062 sprzedający wykazuje tam różne typy kabli i ja nie wiem który wybrać.

Myślałem, że to "prosto" napisałem ...

Druga sprawa nie wiem gdzie są te kostki gdzie wpina się piny czy gdzieś z przodu czy w bagażniku ? Może chodzi o te wejście co mam pod telefonem (okrągłe). Proszę o pomoc

Nie - wpina się do modułu video w bagażniku i właśnie dlatego są dwie mozliwości i długości kabli w zależności, czy to "coś" (np. DVD) chcesz zainstalować w bagażniku, czy w kabinie (i gdzie).

"zgłoś" się do mnie (najlepiej na GG) to Ci wszystko wyjaśnie co i jak ... z resztą na Allegro jest takie cóś jak "zadaj pytanie" ... trzeba było "walić" :). Jak Was coś interesuje związane z nawigacją w BMW, to pytajcie - oferuje "full" service (no prawie :))

A ja Cię reklamuje... 8)

Jak to się ma do tego :shock:

Chyba się nie kłóci :) - pomagam gratisowo, ale dokładać to juz nie będę ;) i np. robił "darmo" kabli :) Albo zestawu, czy elementów navi nie sprezentuje :mrgreen:, ale drogo to też nie mam ...

Dobra wystarczy tej reklamy ...

PS Wszystko "wyczaicie" :D ... ale dobrze, dobrze :cool2: trzeba być na Top-ie

A tak po za tym (jak się okazuje) ta aukcja spełnia bardzo dobrze inne zadania :mrgreen:

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano
Chyba się nie kłóci :) - pomagam gratisowo, ale dokładać to juz nie będę ;) i np. robił "darmo" kabli :) Albo zestawu, czy elementów navi nie sprezentuje :mrgreen:, ale drogo to też nie mam ...

Ja to napisałem w kontekście pytania "gdzie się ten kabel wtyka... :lol: "

Oczywiście że wykonanie kabla też kosztuje... :mrgreen: (nie mam nic do Twojej ceny...)

(ale osoboście - po miesiącu samokształcenia - dałbym radę wykonać replikę takiego kabelka... :cool2:)

Marcin

BMW Klub Polska

F25 X3 2,8iA xDrive

E91 320dA touring

E39 530dA touring

E39 530iA touring

E36 316iA m43 Compact

Opublikowano

Ja to napisałem w kontekście pytania "gdzie się ten kabel wtyka... :lol: "

Oczywiście że wykonanie kabla też kosztuje... :mrgreen: (nie mam nic do Twojej ceny...)

(ale osoboście - po miesiącu samokształcenia - dałbym radę wykonać replikę takiego kabelka... :cool2:)

Spoko :cool2:

Pewnie, że dałbyś radę :mrgreen: nawet po duzo krótszym czasie :)

Tą aukcję w zasadzie wystawiłem dlatego, że wcześniej pewna osoba chciała za taki kabel 120-150zł. (zaleznie jak się mu wystawiło ...) i tak zrobiłem trochę na przekór.

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano
czy to "coś" (np. DVD) chcesz zainstalować w bagażniku, czy w kabinie (i gdzie).

Właśnie muszę się zastanowić gdzie bo w kabinie to w przednich fotelach bym włożył odtwarzacz dvd tam z tyłu.

Dzisiaj się przyjżałem mam tam okrągłą wtyczkę IN i Out