Skocz do zawartości

Problem ze wzkaznikiem paliwa,kierunkiem jazdy, i podswietle

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam i mam takie pytanie dotyczace wzkaznika paliwa.

od niedawna zauwazylem ze szaleje wskaznik i nie jest wiarygodny mianowicie raz juz mam rezerwe a jak nastepnym razem odpalam to gasnie i znow na odwrot co wlanczam auto to inny pomiar paliwa .

jest rezerwa wlewam 5 l i dalej to samo -wlewam nastepne 5 ruszy do okolo 15 na liczniku przejade pare km.wylacze auto a po odpaleniu wzkazowka spada o polowe (nie zawsze niekiedy Trzyma sie dlugo w jednym miejscu a nastepnie spada gwaltownie )jadac w dalsza trase staram sie niewylaczac auta zeby po odpaleniu znowu nie miec stresu czy dojade tam bez dodatkowego tankowania ale pali normalnie na 7l robie 80-90km i wskazowka jeszcze nigdy mi nie opadla za 0 .

Czy musze wymienic czujnik paliwa ?i jak sie dostac .

aaa Mam jeszcze pytanie poniewaz coraz bardziej zeby jechac na wprost musze trzymac kierownice na lewo dodam ze wymienialem amory przod ale to bylo jakies 25000 km temu i nierobilem zbieznosci ani katow .

wymienilem i OK:ale co teraz moze byc przyczyna ???

I jeszcze pytanko bo nie potswietla mi- ustawienia- tem,-nadmuchu .jak to zdewastowac i dobrac sie do tego i jaka zaroweczka jest potrzebna

dzieki za wszelkie informacjie po za ortograficznymi w moim kierunku

Opublikowano
jest rezerwa wlewam 5 l i dalej to samo -wlewam nastepne 5 ruszy do okolo 15 na liczniku przejade pare km.wylacze auto a po odpaleniu wzkazowka spada o polowe (nie zawsze niekiedy Trzyma sie dlugo w jednym miejscu a nastepnie spada gwaltownie )

Częsta przypadłość E36 - możesz spróbować przeczyścić styki, ewentualnie wykręcić pływak i zobaczyć czy sie nie zawiesza - ale moim zdaniem i tak nic to nie da.

I jeszcze pytanko bo nie potswietla mi- ustawienia- tem,-nadmuchu .jak to zdewastowac i dobrac sie do tego i jaka zaroweczka jest potrzebna

dzieki za wszelkie informacjie po za ortograficznymi w moim kierunku

zwykła zaróweczka - taka sama jak do popielniczki - 50gr w sklepie.

Jak się dobrać - ciągniesz pokrętła od regulacji temperatury i nawiewu do siebie i tam widać już żaróweczki gdyż sa własnie pod tymi pokrętłami. Cały panel wyjmuje się odkręcając śruby pod pokretłami.

Pzdr,

Opublikowano
Pod tylna kanapą dostaniesz sie do pływaków masz tam 2 takie zasłony okrągłe musisz je wykręcić ja mam w sedanie dwa pływaki nie wiem jak to jest w innych modelach.
Opublikowano
Dzieki ide rozkrecac

zarowka z deski niemiala styku ale juz jest ok.

natomiast z plywakiem to niewiem bo odkrecilem te dwie blachy i natym koniec jak mam sie dostac do plywaka ? NATO WYGLADA ZE SA DWA PLYWAKI ?A OPRUCZ TEGO TO JEST TAM KUPA PIACHU I CHYBA MOZE SIE TO DOSTAC DO PALIWA:

Opublikowano

Dobrym sposobem pozbycia piachu jest użyciem odkurzacza :D .

Lub tym podobne.Aby się dostać do pływaków to pościągaj przewody i musisz odkręcić tą nakrętkę całkowicie, i zostało tylko wyciągnąć pływaki,Tylko ostrożnie abyś nie pogiął ich :D .