Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
widzalem takie coś, ba nawet mialem w e36 które sprowadziłem z francji,bylo to w 93r i w tedy jakoś mnie to raziło reflektory przerobilem na białe a halogeny zmieniłem.teraz pewnie bym to zostawil bo stanowiło by to ciekawy orginnalny wyróżnik w natloku e36 na drogach

było E-36 1,8 E-36 compakt 1,8d E-46 320dTa,jest E-46 330dt

http://www.bmwteam.pl

Opublikowano

ale OCHYDA !!

Ludzie co wy? Powariowaliście ??

co prawda rzecz gustu i o gustach sie nie dyskutuje ale mi sie to niepodoba :(:(

tragedia....

Z racji tego, że spadł śnieg, przypominam, że piłowanie GOLFA na ręcznym, to nie DRIFT!!!!

Nie dyskutuj z idiotą , na początku sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.

http://picasaweb.google.co.uk/kieltj/BMW - moje BMW

Opublikowano

Rzecz gustu oczywiscie ale jak dla mnie to troche wyglada jak resorowka z Majorette (ktos pamieta taka firme?)

Wyrozniala sie bedzie na pewno :D

O Tempora! O Mores!
Opublikowano
Rzecz gustu oczywiscie ale jak dla mnie to troche wyglada jak resorowka z Majorette (ktos pamieta taka firme?)

Wyrozniala sie bedzie na pewno :D

Matchbox lepsze :twisted:

http://farm4.static.flickr.com/3105/2830065203_3da356d14e.jpg

Opublikowano

Haha niezla fota :lol:

Ale swiatel nie widac :lol: A to z Matchboxa wlasnie? Kola tak mi wygladaja troche na Majorette... Ale juz bardzo bardzo dawno takich nie widzialem. A tak na powaznie to chyba tylko resorowka by dobrze wygladala z zoltymi lampami.

O Tempora! O Mores!
Opublikowano
no panowie rzecz gustu ale mi sie to podoba ;) jest to cos innego niz tandetne ringi czy a'la xenony czy tam soczewki... to jest cos oryginalnego ;) tak jak zderzak od M'ki do zwykłej e36 ;) czyli 100% rzecz gustu a pytanie poszlo dlatego ze nigdzie procz na tej bmw nie widzialem czegos takiego i pytam bo moze ktos cos takiego ma i mu to lezy i by oddał po taniości ;)
Opublikowano
A ile takie halogeniki same kosztują? Noi jakiej firmy jezeli mozesz to sie dowiedz ;) czy oryginały czy jakies tandetne podróbki :P
Opublikowano

jakby ktos chcial to mam takie lampy oryginalne bosha do sprzedania z wersji francuskiej , jedna z lamp ma urwane uchyty ale nic wiecej nie jest uszkodzone druga w 100% sprawna , lampy dla pelnej satysfakcji przydaloby sie przepolerowac ale nie trzeba , oddam komplet za 100zl lub 140 z silniczkami do reg wysokosci odblysnikow

pozdrawiam

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Witam. Jeżeli ktoś ma takie lampy lub halogeny na sprzedaż to bardzo prosiłbym o kontakt. Ew. może ktoś wie gdzie takie dostane. Dzięki za odpowiedź i pozdrawiam.
Opublikowano
:duh: Fatalnie to wygląda... Kojarzy mi się z dużymi fiatami, maluchami itp. starymi samochodami - jakieś 10 lat temu...

A mi jeszcze z zastawą i yugo. :mrgreen: :mrgreen:

A co do samych lamp :worried: - jeśli Ci się podoba, to zostaw. :)

Natomiast, jeśli Ci się taki kolor nie podoba, to NATYCHMIAST (lub przy najbliższej okazji) je zmień, bo nie wyglądają one za fajnie. :twisted2: :roll2:

Opublikowano

Spoko, są obrzydliwe i każdemu co je posiada polecam wymiane :mrgreen:

A potem może się zgłosić do mnie to ja odkupie, same korzyści.

Opublikowano
hmm żółty kolor swiateł pada na jezdnie troszke ciemniej jak zwykłe białe światło... aczkolwiek podczas deszczu nie odbija sie od jezdni i nie oslepia innych tylko swieci tam gdzie ma i widzisz lepiej... tak samo jest podczas mgły... strumień światła swieci tam gdzie ma swiecic... i widocznosc jest lepsza... był przepis we Francji w latach 1991-1993 chyba czy jakos tak ze samochody powinny czy muszą miec takie żarówki... chodziło o warunki atmosferyczne... czyli deszcze i mgły... ;) dla mnie jazda jest lepsza... nie patrze na wygląd... tylko na jakość...
Opublikowano

A dokładnie są to reflektory selektywne i mniej wiecej takie korzyści jak xman napisał. taki oldschool jak ktoś to określił często spotykany jest w stanach zjednoczonych, skandynawii oraz Francji

Mi bardzo podobają się 7er typ e32

A tu selektywne w e46

http://img378.imageshack.us/img378/9315/m3yellowheadlight675rp4.th.jpghttp://img378.imageshack.us/images/thpix.gif

(OO)=== OO===(OO)
Opublikowano
Pojecie selektywne odnosi sie do calego zjawiska jakim jest swiatlo a nie tylko do lamp :) Uczylem sie o tym wiec cos tak jeszcze pamietam. Swiatlo selektywne zółte jest to swiatlo wielobarwowe - jezeli polozymy obok siebie dwie latarki czerwona i zielona to z daleka bedziemy widzieli jeden zółty punkt. Takie swiatlo najbardziej drazni wzrokowe receptory mozgowe wiec jest najlepsze podczas jazdy noca w warunkach zlej widocznosci np. mgly. W praktyce sa to tylko zwykle zarowki/reflektory tylko barwione na zółto wiec nie sa to do konca lampy selektywne :wink: Role lamp "selektywnych" w dzisiajszych czasach przejeły latarnie uliczne ktore siwca bursztynowo/zoltym swiatlem pozdrawiam