Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hej!!

mam problem z kluczykiem od centralki..

konkrety:

wymienilem baterie i nie dziala..

rozkrecilem i wyczyscilem nie dziala..

słyszałem ze moze sie rozkodowac ..czy to prawda??

!!!!!!!!

MOD EDIT:

Do autora wątku - w przypadku kolejnego nie zaznaczenia kodu modelu [Exx] w tytule, na Twoim koncie będzie musiało pojawić się ostrzeżenie.

Tym razem błąd zostanie skorygowany bez dalszych konsekwencji

Proszę przeczytać regulamin.

Pozdr.

Opublikowano
było o tym mnustwo wystarczy :search: Powiem tylko że owszem należy kodować po każdym dłuższym braku zasilania niż 1 min

Z tą minutą to nieprawda... ja jak kupiłem auto (stało i to nawet nie trochę) miałem wyładowane baterie, nawet sam nie wiem od kiedy, w obydwu kluczach i nie dało się w ogóle otwierać, nawet diódki nie raczyły mrygnąć... Po wymianie obydwa klucze (a w zasadzie zdalne otwieranie przyciskami centralnego, szyb, szyberdachu i kufra) bez żadnego kodowania działały...

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano
a to świadczy, thenygoos, o absolutnej nieprzewidywalności elektroniki. Komputeria długo nie bę nauką ścisłą - co z jednej strony przeraża a z drugiej raduje bezmiernie, kiedy po nagłym pokazaniu się choinki na wskaźnikach i samobójczych myślach z powodu podejrzenia ciężkiej (a zwłaszcza nierozwiązywalnej!) awarii elektroniki okazuje się, że wyłączenie i włączenie ponowne powoduje ustanie objawów (do następnego razu?).
PawełH