Skocz do zawartości

Tarcze Brembo, nowe klocki TRW i straszny piiiiiisk :/

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jakis rok temu zalozylem nowe tarcze Brembo i klocki Ferodo. Przedwczoraj zalozylem nowe klocki TRW (ponoc bardzo dobre - cena tez to sugerowała) i teraz przy delikatnym hamowaniu i niewielkiej predkosci (wyłącznie) piszcza niesamowicie. Rozumiem ze okladziny musza sie dotrzec ale z czyms takim sie jeszcze nie spotkalem. Koledzy macie jakis pomysł?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Miałem identycznie.

Poprawę przyniosła wymiana klocków na ferodo.

Jeden magik z intrecarsu mi powiedział , że do tarcz brembo tylko klocki ferodo.

U mnie nie śmigane trw leżą sobie na półce w garażu.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano
Ja uważam, że w hamulce trzeba zainwestować, bo to ważna rzecz. Mam komplet tarcze brembo i klocki ferodo. Sprawują się wyśmienicie.
BAYERISCHE MOTOREN WERKE
Opublikowano

Cześć

Wymiana klocków hamulcowych nie polega tylko na mechanicznej wymianie starych na nowe, to częsty błąd mechaników.

Zawsze trzeba wyczyścić zacisk z rdzy i brudu a najważniejsze są punkty styku z klocka z zaciskiem (szczególnie jego prowadzenie).

W sporej ilości przypadków to pomaga...

Pozdrawiam

Paweł

Opublikowano
Miałem identycznie.

Jeden magik z intrecarsu mi powiedział , że do tarcz brembo tylko klocki ferodo.

Ale z Ciebie kolega, nie mogłeś mi wcześniej tego powiedziec :P thx

Opublikowano

u mnie wczesniej w e46 jezdzilem na jakis najtanszy wloskich klockach atf *chyba tak sie zwaly* - i piszczaly przy kazdym hamowaniu :(.

Teraz mam w obu autkach i w 320d i z3 ferodo premier i jest super :) cisza i dobre hamowanie .

pozdr

Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Miałem identycznie.

Ale z Ciebie kolega, nie mogłeś mi wcześniej tego powiedziec :P thx

Nie marudź.

Już kiedyś to na forum wyjaśniałem. Pewnie zapomniałeś przeczytać wszystkie moje posty :D

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!