Skocz do zawartości

Złe wskazania spalania komputera pokładowego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Posiadam bmw e36 325i w gazie i mam taki problem bo komputer pokładowy pokazuje mi spalanie ok 7l/100km w mieście a faktycznie wynosi 15l. Czy da sie coś z tym zrobić żeby dobrze działało. a i w ukrytych funkcjach kompa nr20 jest ustawione na 1000 czyli tak jak trzeba a jak ustawie na maxa czyli 1250 to pokazuje mi ok 9l. co zrobić żeby było dobrze????

Opublikowano
Jeździsz na gazie? Jeśli tak, to nie wiem skąd komputer ma wiedzieć ile spaliŁeś benzyny.
Opublikowano
Jeździsz na gazie? Jeśli tak, to nie wiem skąd komputer ma wiedzieć ile spaliŁeś benzyny.

tylko że jak jade całe czas na gazie to to spalanie zmienia się w zależności od stylu jazdy

Opublikowano
Nie wiem jak pomóc, ale ja też mam gaz (sekwencja) w moim 318is i komputer pokazuje dokładne spalanie i benzyny i gazu, zawsze gazu odpowiednio litr-dwa więcej. Po przejechanych kilometrach na danym paliwie zgadza mi się spalanie ze wskazaniami z kompa. Ale, żeby mieć na bierząco prawdziwy wynik na ekranie, co jakieś 5 kilometrów muszę wciskać Reset, w innym wypadku komp mi pokazuje najwyższe spalanie jakie było na danym odcinku ;/
Life is simple. Make choices and don't look back... zwłaszcza z BMW ;)