Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

W e39 mam prawe koło dołem odchylone do zewnątrz o 3 stopnie. Czyli wygląda to tak /--I. Samochód uderzony był na wprost w to koło. Naprawiając wymieniłem oba wahacze, drążek wraz z końcówką, piastę, zwrotnicę (z gniazda wahacza zrobiło się jajo) czyli praktycznie wszystko. Mc Person wydawał się byc prosty więc go nie ruszałem. Jednak dziś na zbieżności facet stwierdził, że koło wystaje dołem o 3 stopnie. Dodam, że auto prowadzi się jednak dobrze. Co może by tego przyczyną? Czy to może byc lekko skrzywiony amortyzator?

Pozdrawiam.

jak suka nie da to pies nie weźmie
Opublikowano
Może być... Auto może i CI się prowadzi prosto, ale jak trochę pojeździsz, to Ci zacznie jeść oponę od wewnątrz... Jeśli wahacze kupiłeś nowe, punkty mocowania wahaczy po stronie auta OK, to tylko amorek zostaje...

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano

Nie dawno mialem spotkanie z wysokim kraweznikiem(lewe kolo).Wymienilem te same akcesoria co Ty,Mcpherson-a tez zostawilem,bo na 100% byl prosty (Bilstein b6).Po diagnostyce uciekal dolem 2stopnie.Nie stety musialem wrzucic go na Rame naciagajaca.Podluznica okazala sie nie naruszona ,ale kielich shocks-a otchylil sie zewnetrzna strona do gory.Byly tego slady;blotnik uniusl sie i rozszedl 2mm wzgledem maski ,wewnatrz w miejscach laczenia kielicha z reszta popekala konserwacja i porobily sie lekkie pory.Ksztalt kielicha rowniez ulegl zdeformowaniu lamiac gorne lozysko amorka.

Mysle ,ze powinienes golym okiem wylapac deformacje.Chyba ,ze sa zamaskowane ... ? :doh:

Ile pali?Dwie radialki tygodniowo.