Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jak wciskam do końca na jedynce czy na dwojce to w pewnym momencie na wieeekszych obrotach auto sie zacina tak jakby hamulec wcisnąć... Czy to normalne? Jakies odciecie czy cos?

I jeszcze to:

Jak stoje np na czerwonym samochod lekko drga i zegary tak minimalnie pulsuja jakby w rytm drgawek... ale zeby to dostrzec trzeba sie przyjrzec... (czasem nawet w dzien tak sie zciemniaja ze ledwo je widac a nie zaslaniam czujnika zmierzchu i dopiero jak go zaslonie i odlslonie albo rusze tym pokretlem co sciemnia i rozjasnia deske rozdzielcza to robia sie normalen)

Jak wcisne mu na dwojce raz ma super przyspieszenie a innym razem poszarpie na niskich a pozniej przyspiesza a jeszcze innym razem slysze ze silnik coraz wieksze obroty a auto rozpedza sie jak slimak...

Dodam ze wedlug kompa wszystko jest ok i nie ma zadnych bledow.

Czy cos z tego mozebyc od swiec bo po zakupie ich nie wymieniłem i nie wiadomo ile tam siedzą...

E46 320i 99r

Opublikowano

No to biore sie za wymiane swiec tylko jak rano wsiadam do samochodu to przez pierwsze 10 minut idzie super tak jak powinien a pozniej zaczynaja sie klopoty chodz nie za kazdym razem. Raz idzie super tak jak na zimnym raz po zmianie biegu sie zacina i po kilku drgawka dostaje buta a raz silnik idzie ladnie z obrotami do gory a samochod powoli sie rozpedza.

Mam kontrole trakcji caly czas wlaczoną ale co to ma do tego?

Prawie za kazdym razem jak na zakrecie wcisne gaz to sie zacina dlatego mnei to wszystko dziwi...

Wiec biore sie za wymiany swiec i filtrow...

Ile swiec wchodzi do 320i E46... 6???

Co myslicie o NGK z allegro. ZNalazlem na allegro po 25 zł a u mnie kosztuja najtaniej 50 zł sztuka wiec roznica spora...