Skocz do zawartości

730i po zalozeniu gazu problem z benzyna pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam wszystkich :) po zalozeniu instalacji gazowej samochod "dlawi" sie na benzynie ;/ odpala na benzynie ale jak dodaje mu sie gazu dusi sie musze delikatnie i powoli dodawac gazu na benzynie bo potrafi nawet zgasnac ;/ na gazie jest ok, pali na benzynie ladnie ale nie da sie jechac ;/ dodam ze samochod odkupilem od kolegi i gaz byl zakladany jak mial go jeszcze poprzedni wlasciciel kolesie ktorzy zakladali gaz wcisneli mu bajke ze sa wtryski do wymiany a on w to uwierzyl :) ale jak nagle wtryski jesli auto przed zalozeniem gazu chodzilo pieknie na benzynie ;/ pomocy wie ktos moze co gazole mogly zpie........ dodam ze nie jest to sekwencja mam nawet czasem problemy zeby rozkrecic silnik do 2 tys obr/min zeby przelaczyl sie na gaz ;/ POMOCY gdzie i czego szukac Edytowane przez polos13
Opublikowano
tylko ze mi sie troche dziwne to wydaje bo przed zalozeniem gazu przeplywka byla ok :) ale zaczne od przeplywki :) a mozna jakos po napieciach sprawdzic czy przeplywomierz jest ok ??
Opublikowano
tylko ze mi sie troche dziwne to wydaje bo przed zalozeniem gazu przeplywka byla ok :) ale zaczne od przeplywki :)

Wystarczyło tylko, aby gaziarzowi w trakcie "ustawiania dawki gazu" kichnął i po przepływce...

Obecnie AUDI S4 QUATTRO... do BMW wrócimy na wiosnę
Opublikowano
atrhuro ma rację, gazownik ustawiał gaz, był strzał i po przepływce, ztejmij gumę z przepływomierza i zobacz czy sięw całym zakresie gładko porusza.
Opublikowano
Podejzewam ze na bank mu odbilo w przeplywke ;/ wiec teraz musze ja wymienic i jechac znowu na ustawianie gazu ?? to sie pewnie sytuacja powtorzy a przeplywka nie jest tania ;/
Opublikowano
Panowie zrobione :) tylko prosze sie nie smiac :) oczywiscie mieliscie racje to byla wina przeplywki a usterka to NIE PODLACZONA KOSTKA samochod rok po zalozeniu gazu jezdzil z nie podlaczona przeplywka :) tzn moj kumpel tak nim jezdzil :) ja mam go od niedawna :) myslicie ze teraz bedzie mniej palic ?? :) mi sie wydaje ze tak ale nie wiem czy dobrze mysle :) dodam ze to specjalisci gazowniki zapomnieli jej podlaczyc i na poczekaniu wymyslili bajke z wtryskami
Opublikowano
A już myślałem,że masz trójkę z silnikiem siedmiolitrowym od jakiegoś amerykańca :wink: ,ale do żeczy,u mnie był ten sam problem po odebraniu auta od gazowników(zakładałem sekwencję),na benzynie tragedia,nie chciał się wkręcać i gasł,powiedzieli,że to wina zapłonu(kopułka,palec,świece lub kable),ale jakim cudem na gazie jest ok,przecież na gazie powinno być tak samo,zacząłem sam wszystko sprawdzać,okazało się,że nie podpięli dwóch kostek od wtrysków benzynowych,teraz jest wszystko ok.

Nur bmw e32
Opublikowano
Oczywiście że będzie mniej palił ,w naszym kraju fachowcy są nieomylni jak coś żle zrobią to wtedy wina leży po stronie mechanika który wcześniej naprawiał auto .Popraw tytuł tematu bo zajrzałem tu z ciekawości jakie może mieć problemy właściciel trójeczki z 7-litrowym silnikiem :D
Opublikowano
heh sorki Panowie :) oczywiscie 730i :wink: 3.0l w zupelnosci mi wystarczy :) 7 litrowy potwor chyba by mnie zezarl z kopytami :wink: