Skocz do zawartości

problem z zawieszeniem pneumatycznym nivo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam mały problem niedawno strzeliła mi poduszka pneumatyczna z prawej strony więc kupiłem dwie nowe i wymieniłem po odpaleniu auta tył poszedł na maksa w górę (jakieś 15 cm nad kołem) i podczas jazdy zachowuje się tak jak by nie miał żadnej amortyzacji, i nadal świeci się kontrolka że nivo nie aktywne. Czy ktoś wie może w czym tkwi problem wydaje mi się że coś z elektroniką czy komputerem czy może jest gdzieś jakiś bezpiecznik od tego. Wiem że jest od tego przekaźnik biało-zielony tylko gdzie on się znajduje? Wielkie dzięki za jakieś informację, podpowiedzi.
Opublikowano
Jak mi padła poduszka to powiedzieli mi że przy/po wymianie niezbędne jest podłączenie do kompa. Może tzreba tam coś ustawić lub skasować ten błąd przez komputer.
Opublikowano

Witam

Jak poszła mi poduszka to myslałem że bedą problemy. Po wymianie poduszek układ sam sie napełnił i nie było żadnych kłopotów :mrgreen:

E34 524 TD Było 528i obecnie
Opublikowano
Gdzieś na forum czytałem , że należy po wymianie odłączyć akumulator na 1 godzinę. Zrobi się reset elektroniki.

zibi

BYŁO w kolejności:

318,320, M3, 735AHG, 730, 525TDS, 725TDS, 740

JEST : 530D Touring

Opublikowano
Wysokość reguluje drążkiem regulacyjnym od czujnika pomiarowego poziomu - widzę go przy kole, bo do niego dochodzą przewody. Czyli jak zmniejszę wysokość drążka to zawieszenie powinno się obniżyć ??? A jak aktywować nivo - zdjąć klemę czy trzeba przez komputer w warsztacie ???