Skocz do zawartości

850i w ogloszeniu z przebiegiem... 456 tysiecy km

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

klik

Co ciekawe widzialem bardziej zjechane fotele w osemkach z przebiegiem 100-150k km. Pewnie niedlugo pojawi sie na naszym rodzimym allegro po kuracji licznika na tak ladnie wygladajace 198000km :mrgreen:

OPIS

Opublikowano
klik

To patrzcie na skórkę tej :duh:

Ta 72000km,a pedał sprzęgła wyślizgany bardziej niż w mojej po 160000km. Chociaż ten element dużo łatwiej wymienić niż fotel.

Żonę można mieć tylko jedną, a 850 dwie.
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Heja :wink:

Właśnie się przymierzam do kupna tej 850. Auto miało jednego właściciela, który w 2004 przestał nią jeździć i stała ona w garażu. Teraz zdecydował się ją jednak sprzedać. Auto ma jednak jakiś wyciek płynu chłodzącego (podobno pęknięty kruciec od chłodnicy) i za bardzo jechać się nie da. Co do silnika to o przebieg się nie martwię bo M70 dobrze eksploatowane są podobno nie do zajechania, jedynie niepokoi mnie czy nie potrzebny będzie remont skrzyni biegów i czy w takim wypadku nie poszukać jakiejś droższej ok. 9.000 - 10.000 euro ale z przebiegiem do 200.000 km. Wiem z doświadczenia, że czasami auto co ma 400.000 jest w o wiele lepszym stanie od niejednego co na 150.000 ale niestety zły zakup e31 wiąże się później z potężnymi kosztami. Co od tematu to jestem ciekaw kto może pochwalić się na forum największym przebiegiem e31 850 i w jakim stanie jest auto (co do wymiany, naprawy ewentualnie wszystko TOP ZICHER :D )

Dzięki pozdrawiam, Vikingb.

Opublikowano
Pęknięty kruciec od chłodnicy może świadczyć o chłodnicy do wymiany, u mnie była nie drożna i również pękł, klejenie nie przyniosło efektów. Ja bym szukał z mniejszym przebiegiem. Przy 456k skrzynia mogła już być robiona, a jak nie to zaraz będzie. Trzech kolegów z forum sprzedaje swoje osiem, może się zainteresuj jedną z nich.

BMW - Broń Masowego Wrażenia

Moja 850i

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=120911

http://img121.imageshack.us/img121/5670/pasek2e.jpg

detailing http://www.funkyking.eu

Opublikowano
Co od tematu to jestem ciekaw kto może pochwalić się na forum największym przebiegiem e31 850 i w jakim stanie jest auto

Moje auto ma ponad 250 tys km na 100% pewnego przebiegu. Mechanicznie blisko idealu, blacha zero rdzy, wszystko co zwiazane z elektryka dziala na tip top, jedynie mam jakiegos malego pozeracza pradu, ale jego dni sa policzone. W srodku wyglada jakby dopiero co wyjechala z salonu, fotel kierowcy bliski idealu. Ciekawostka: znajomy kupil Avensis, ogladam ja i widze podniszczona skorzana tapicerke fotela kierowcy. Ile to ma lat pytam, a wlasciciel z oburzeniem, ze to kupiona w zeszlym roku nowka z salonu :doh: W takim tempie za piec lat z tej toyoty odpadnie/urwie sie/popsuje wszystko co mozliwe, a z foteli zostanie sam stelarz. Nie pisze tego z zazdrosci, tylko takie sa moje wyniki z obserwacji, to samo sadze o Golfie IV, gdzie znajomemu po 100 tys km padla turbina, spalil sie silniczek el. szyb, a w srodku porozpadaly sie uchwyty na napoje :| Do tego jezdzi autem na codzien, a wiec tu przyrysowal, tam urwal zderzak, a w srodku rozlala sie kawa na tapicerke... Ciezko znalezc piecioletnie auto, uzytkowane na codzien (to wazne) w dobrym stanie. Chyba ze ktos jakos szczegolnie dba o auto, ale takich ludzi jak na lekarstwo. W tym miejscu osemka ma sie bardzo dobrze, bo kupuja ja ludzie hobbystycznie, a sporo egzemplarzy jesli juz dotrwalo do dzisiejszych czasow w dobrym stanie, to najgorsze lata ma za soba. Na ostatnim zlocie 8er mozna bylo sie o tym milo przekonac :D

Opublikowano

Witam

Co do trwalosci to sa rozne zdania i opinie.

Bardzo cieszy fakt ze dbacie o soje "malenstwa" i sa w super stanie.

Jakis czas temu rzucila mi sie w oczy jedna rzecz. rzeczywiscie jest duzo e31 ze srodkiem "jak nowka"

Natomiast popatrzcie np na ogloszenia sprzedazy e34. Co druga ma wytarty fotel kierowcy na wylot. Osobiscie jezdze e32. Mam przejechane ~308tys km i fotel kierowcy jak i pozostale sa ok.

Czy mozliwe jest ze BMW w nizszych modelach jak np 3czy 5 stosowala wykladziny gorszej jakosci?

A druga sprawa to ze zuzycie srodka zalezy od wlasciciela, ubran w jakich sie jezdzi itp.

Osobiscie znam duzo Toyot(avensis,corolla itp) ktore mimo uplywu lat i sporych km na liczniku srodek maja bardzo zadbany.

A co do Golfa IV to (hehe) mam taki sluzbowy(300 tys km) i auto jak dzwon. :D

Pozdrawiam

Zapraszam na forum uzytkownikow Diesla

http://www.bmw-diesel.pl

Opublikowano

W 8kach, jak we wszystkich beemkach, były różne gatunki skór na fotele, w zależności od rocznika i zamozności pierwszego posiadacza. Te podstawowe robili z byków :D i nic tego nie ruszy. Miałem cos takiego kiedyś w 750ce, nożem nie przebijesz. W innych, szczegolnie kolorowych, były bardziej miękko wyprawiane to i delikatniejsze. A za to z gołą d.pą można latem jeździć :D

A w golfach itd zasada jest prosta - im bardziej auto dla mas, tym mocniejsza tapicerka, tak jak z masową kulturą :D :D

Pozdrowienia

Paweł

www.automobile-catalog.com

Opublikowano

Co ciekawe widzialem bardziej zjechane fotele w osemkach z przebiegiem 100-150k km. Pewnie niedlugo pojawi sie na naszym rodzimym allegro po kuracji licznika na tak ladnie wygladajace 198000km :mrgreen:

OPIS

Heja :? ... trzeba było tylko 1,5 tygodnia aby jakiś turas lub polaczek cwaniak ją kupił i wystawił ponownie o 400 euro drożej z cofniętym licznikiem na 322.000 km :cry2: ...

Pozdrawiam Vikingb :cry2: