Skocz do zawartości

xenony e34 male pytanko - mijania i drogowe??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Mam takie male pytanko! Kupilem xenony do bmw e34 z 94 roku.

http://allegro.pl/item403430738_zestaw_xenon_h1_h3_h7_6000k_najnowsza_generacja.html

oto i one.... No i mam takie pytanie.... zakladali mi je mechanicy ktorzy zajmuja sie bmw na co dzien ale pierwszy raz zakladali xenony. I mam xenony ale tylko jako swiatla mijania.... czy te same podlacza sie takze jako drogowe?? Czy do tego musi byc kolejny komplet?? Jezeli ,mmozna pod to samo podlaczyc takze zeby byly drogowe to prosze o jakies opisanie tego a ja bym przekazal dalej i moze bym sie cieszyl w pelni xenonami:) a musze przyznac ze wygladaj swietnie! Pozdrawiam i dziekuje za odpowiedzi...

Opublikowano

Wyglada jak wyglada, ale nie masz homologacji na to , poogladaj to http://pl.youtube.com/watch?v=9icEdkRvJOs

pozatym te ksenony za 100 zl z chin polowe swieca przed autem 2 metry a reszta wiazki idzie w powietrze, jak widze to czasem na przelotowce jakiejs to najchetniej bym lampy powybijal :/W moim miejscie policja sie juz za to wziela mam nadzieje ze gdzies indziej tez zaczna.

Pozatym nie bedzie to nic innego jak swiatla mijania.

Nigdy nie kłóć się z idiotami, sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.
Opublikowano
do drogowych będziesz potrzebował jeszcze jednego kompletu z racji tego że posiadamy w odrebnych lampach drogowe i mijania. A ja też mam taki chiński zestaw od jakiś 2 lat i jest rewelacja żadnego oślepiania jeżeli jest wszystko ok ustawione. Wbrew opini innych jestem baaaaaaardzo zadowolony.
Opublikowano

Moze trafiles na jakis udany zestaw.

Ale nie zdarzylo mi sie jeszcze zeby jakas tigra, golf czy e34,e36 mnie super nie oslepialo, nie mowie o miescie ale o nieoswietlonych drogach, tam jest najgorzej.

Ale raz widzialem na wlasne oczy na miescie, jak jechala E46 z chinskim zenonem, jechalem za nim i dokladnie widzialem jak polowa wiazki padala mu przed auto 2-3 metry a reszta byla na wysokosci miedzy tabliczka a szyba auta poprzedzajacego, takiego cos to jest tragedia, domyslam sie ze ten "pajac" w tym E46 nie jezdzi na trasy nieoswietlone bo na 100 % ma slabe oswietlenie a na dodatek nawet w miescie straszliwie oslepia innych.

Nigdy nie kłóć się z idiotami, sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.
Opublikowano
golf czy tigra ok zgadzam się jeżeli są to lampy pod żarówki H4 czy H7 wtedy faktycznie szkło reflektora rozprasza wiązkę światła w każdą strone, gdzie nie występuje granica światło cień i jest jak na dyskotece na wsi. Ale kiedy posiadamy już światła soczewkowe a tak jest przynajmniej w e34 nie ma mowy o jakimś rozproszeniu światła ponieważ wiązka światła pada punktowo, a oślepianie może wystąpić jedynie w sytuacji kiedy za wysoko podniesiemy lampy. Przed zakupem takiego zestawu dużo czytałem na ten temat faktycznie zestawy te nie posiadaj żadnej wiarygodnej homologacji ale ona by nie poprawiła mi widoczności. Badania diagnostyczne przechodzi bez problemu. A policja więc tak jeżeli nie przesadzimy z odcieniem niebieskiego to mamy spokój przynajmniej do jakiejś kolizji he he
Opublikowano

Uwierz mi ze byl czas jakies rok temu ze polowa E-36 na tym jezdzila, i duzo mialo soczewke, a jakos i tak efekt marny.

Moze poprostu ci sie trafilo, nie zaprzeczam. Ale w wiekszosci jest to cos co jak najszybciej nalezy wytepic albo doprowadzic do spelnienia norm, zeby nie walilo prosto po oczach.

Na szczescie coraz mniej tego jezdzi.

Zapewne jesli masz sutawione tez dobrze i tak jak mowisz twoj zestaw jest jakis troche lepiej zrobiony, to niebiescy sie nie przyczepia, ale 98 % to wiesz jak wyglada...

Opublikowano
masz racje ja też miałem mieszane uczucia bałem się że to będzie wyglądać trochę wsiowo ale jest naprawdę super nie rzuca się w oczy że to chińskie badziewie. I wydaję mi się że to wszystko przez lampy Hella bo te Bosha mają metalowe odbłyśniki i świeci jaśniej ale właśnie aż za bardzo. Ale wracając do głownego problemu tego postu to tak jak wcześniej napisałem w e34 do drogowych jeszcze jeden zestaw.
Opublikowano
Dodam ze drogowe w BMW sa tak mocne ze zakladanie tam ksenonu za 100 zl ktory to moze koncowo dac efekt o wiele gorszy niz orginal.