Skocz do zawartości

Świece NGK BKR6EQUP czy BOSCH FGR7DQP ???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czeka mnie wymiana swiec

ostatnio sporo słyszałem o podróbkach NGK i kombinuje co kupić:

NGK BKR6EQUP

czy

BOSCH FGR7DQP (ciężko kupić)

Czy ktoś smigał na tych świecach? Doradzacie coś

Dodam że czasami (dłuższe trasy) pomykam na gazie

=======================

BMW 528i e39 Sedan M-PAKIET, 99r benz+gaz

Opublikowano

wczoraj wymienialem - ngk... za 6szt 200zl, na allegro taniej....

co ciekawe dostalem te swiece taniej bo podobno malo kto je kupuje i chcieli sie pozbyc, cena na opakowaniu za 4szt 170zl

Opublikowano
wczoraj wymienialem - ngk... za 6szt 200zl, na allegro taniej....

co ciekawe dostalem te swiece taniej bo podobno malo kto je kupuje i chcieli sie pozbyc, cena na opakowaniu za 4szt 170zl

Na allegro znalazłem za ok. 110zł napisz co miałeś wcześnie i jak śmiga na nowych świecach

Problem w tym że obecnie mam NGK BKR6EK (prawie 8000km)

i lipa od początku, brak mocy i większa emisja spalin wyszła na przeglądzie

świece zmieniał mechanik przy okazji małej naprawy i nie powiedział jakie były założone

:mad2:

=======================

BMW 528i e39 Sedan M-PAKIET, 99r benz+gaz

Opublikowano

przy wyjmowaniu sprawdzilem tylko ze sa ngk i bmw, a sugerujac sie stronka www ngk kupilem model BKR6EQUP, ogolnie roznicy jakiejs duzej nie widze /swiece wymienilem na wszelki wypadek -czytajac forum-, nie mialem zadnych negatywnych objawow/.

dzisiaj zrobie pare km wiecej to sprawdze spalanie i jak sie zachowuje, czy jest jakas roznica .

ogolnie to wiele osob pisze na forach ze kupilo swiece i ze sa do d..py dlatego wolalem omijac alledrogo.pl