Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich..jak skasowac inspekcje roczna i oli service w bmw e39 528 i touring z 1999r.w swojej siódemce kasuje na styki ale tu slyszalem ze nie mozna tak bo komputer wariuje i mozna go uszkodzic jedynie kasowac mozna programem serwisowym?jaka jest rzeczywistosc?z gory dzieki...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zapomniałeś dopisać " szukałem ale nic sensownego na ten temat nie znalazłem"
Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano
dzieki wielkie chlopaki...serwisuje sobie bmki od 12lat tyle ze starsze rocznikowo ale w tym modelku zbyt duzo elektroniki jest i nie wiedzialem czy nie jest jakos zabezpieczona i troche mnie nastraszyli...
Opublikowano
a mam jeszcze pytanko co sadzicie o interfejsach do diagnostyki silkika i podzespolow auta?macie jakis sprawdzony i dobrze dzialajacy?a moze nawet jakis jest z polskim menu?pozdrawiam
Opublikowano

... pamiętaj o zamknięciu drzwi kierowcy...

Odnośnie interface'ów to mam, używam i na swoje potrzeby wystarcza... Kupiłem na Allegro od użytkownika obd2, to jest firma Autosoft z Krakowa... Wszystko działa bez zarzutu...

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano
jaki ten interfejs kupiles za ile i jakie ma funkcje?menu ma po naszemu:)?i jeszcze mam pytanko troche nie z innej dziedziny...jak wyciaga sie tylna kanape w turingu 528?jest tam jakis knif czy co?nie chce na sile bym, czegos nie urwal...jakies dziwne zaczepy sa pomiedzy siedzeniem tylnim a oparciem przedniego i tez nie wiem do czego?pozdro
Opublikowano
Nad takim wlasnie zastanawialem sie ale ze wzgledu ze jest ich tam kilkanascie to nie wiedzialem ktory jest dobry wart uwagi i kupna...
Opublikowano
A jak sie podpinasz przez USB czy port CAN??? Ponoć przez USB są problemy. Też chciałem taki zakupić i się zawachałem. Jak to jest u Ciebie?

W kompie podpinam się do portu RS232 (9-pinowy)... Sprzedawca (Autosoft/Kraków) zastrzega sobie, że jak w kompie nie ma fizycznego portu RS232, a wirtualny/emulowany elektronicznie to interface nie działa/może nie działać. Ale czytałem na forum, że można dokupić kartę PCMCIA z gniazdem jak RS232 i hula...

Po stronie auta mam natomiast 2 zestawy: wtyk 21-pin i wtyk OBDII i przez obydwa jest komunikacja ("fabrycznie" sprzedawca daje dwa zestawy kabelków bez wtyków, z luźnymi pinami do gniazda 21-pinowego i do gniazda OBDII)...

pozdrawiam

thenygoos

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano
...jakies dziwne zaczepy sa pomiedzy siedzeniem tylnim a oparciem przedniego i tez nie wiem do czego?pozdro

Witam,

w te dziwne zaczepy możesz wsunąć roletę z siatką odgradzającą bagażnik.

na razie