Skocz do zawartości

Otwieranie szyby klapy bagażnika Touring

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z szybą w klapie bagażnika, otwiera się sama.... czy ktoś spotkał się z takim problemem ?? proszę o pomoc

Na chwile obecna odpiąłem siłownik ale pali się oczywiście lampka od klapy bagażnika.

Tworzymy własny styl, który kształtuje się poprzez pomysł na architekturę...

www.pwarchitekci.pl

Opublikowano
to jest problem szerzej znany,ale sensownego rozwiazania nie podal jeszcze nikt.ja wyciagnalem bezpiecznik i tak na razie jezdze,czekajac az sie cos innego zepsuje, zeby naprawic to przy okazji.jak na zlosc nic mi sie nie chce zepsuc :mrgreen:
Opublikowano

Spotkałem się z tym problemem podczas ulewnego deszczu.Podczas jazdy otworzyła się szyba zatrzymałem się domknełem ruszyłem i znów się otworzyła przejechałem pare km zjechałem na stacje zamknęłem i wszystko jest ok do dziś, a mineły ok 3tyg. podczas których też padało ale co prawda mniej intensywnie i to był jeden taki incydent od pół roku jak posiadam autko.

Myślę że przy bardzo intensywnych opadach gdzieś dostaje się wilgoć(woda) i robi się zwarcie lecz nie wnikałem bo mam nadzieję że to był tylko taki"jeden" raz :)

Opublikowano

Byłem w takim serwisie prawie autoryzowanym w Konstancinie i powiedzieli że to trzeba całą szybę wymieniać bo gdzieś przecierają się wtopione w nią kabelki ....

Trochę dziwne szczerze mówiąc bo ta szyba nie rusza się przecież za specjalnie ...

www.pwarchitekci.pl

Opublikowano
Byłem w takim serwisie prawie autoryzowanym w Konstancinie i powiedzieli że to trzeba całą szybę wymieniać bo gdzieś przecierają się wtopione w nią kabelki ....

Trochę dziwne szczerze mówiąc bo ta szyba nie rusza się przecież za specjalnie ...

jak dla mnie to te kabelki niewiele maja wspolnego z otwieraniem szyby.zawsze myslalem ze to ogrzewanie.

Opublikowano
Byłem w następnym serwisie i stwierdzili że to moduł komfortu cokolwiek by to oznaczało .....ale tak do końca nie są pewni więc jeszcze nie wiadomo :) ...

www.pwarchitekci.pl

Opublikowano

jak dla mnie to te kabelki niewiele maja wspolnego z otwieraniem szyby.zawsze myslalem ze to ogrzewanie.

co do tych kabelków(ogrzewanie swoja droga,jak sie przetrze to ci niebedzie dzialalo i tyle)to jest jeszcze puszczona tasma z dwoma albo z trzema ścieszkami i jest podpięta do włącznika pod wycieraczka,można ja gołym okiem obejrzeć,(otwórz tylna szybe, tasma jest poprowadzona po wewnetrznej stronie szyby z górnego lewego narożnika w dół szyby i do wlącznika pod wycieraczką.) szczerze to ten serwis to lipaaaaaaa.

Opublikowano
Byłem w następnym serwisie i stwierdzili że to moduł komfortu cokolwiek by to oznaczało .....ale tak do końca nie są pewni więc jeszcze nie wiadomo :) ...

ja dzis tez bylem u mechanika.mowi ze kable nigdzie nie sa poprzecierane,tez cos wspomnial o module jakims.niby na razie otwieranie dziala,ale niewiem jak dlugo.po ostatniej naprawie tez dzialalo tydzien,a potem znowu to samo.