Skocz do zawartości

Gdzie jest wzmacniacz anteny FM w kombi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Po przeszukaniu forum wiem prawie wszystko, nie podłączyłem zasilania wzmacniacza anteny FM, czy ktoś wie gdzie on jest w kombi bo potrzebuję sprawdzić jakiego koloru kabel idzie do niego.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

W e39 lewy tylny słupek.

W e34 pewnie też

W e39 nie ma potrzeby podłączać zasilania bo jest podłączone na stałe nawet jak nie masz radia.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano

Potwierdzam , też tak mam :dance:

Tylny lewy pod plastikiem :D

zibi

BYŁO w kolejności:

318,320, M3, 735AHG, 730, 525TDS, 725TDS, 740

JEST : 530D Touring

Opublikowano

też mam problem

bo nie mam podłączonego tego kabla

nie wiem nawet gdzie go szukać w konsoli środkowej. wcześniej podłączyłem radio bez kostki tylko żywcem kable do radia białego żadnego wolnego nie widziałem. szkoda bo radia sobie posłuchać nie mogę

(OO)=== OO===(OO)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Bo tego kabla wogóle nie ma przy radiu.

Jest przy wzmacniaczu a zasilanie ma na stałe.

Opublikowano

to co mam zrobić jak nei mam radia jedyne co to Radio Maryja

(OO)=== OO===(OO)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

to co mam zrobić jak nei mam radia jedyne co to Radio Maryja

Mam podobnie i też się zastanawiam co zrobić? Po wielu zabiegach < zmiana kabla , wzmacniacza , radia , znowu radia > dochodzę do wniosku , że trzeba zakładać własną antenę < teraz mam kawał kabla zwiniętego który robi za antenę i jest o niebo lepiej ale jeszcze to nie to>

Opublikowano
Jeśli nie znalazłeś za radiem białego przewodu, to musisz iść od wzmacniacza - jest tak jak wszyscy pisali w lewym słupku, tym za tylnymi drzwiami. Najpierw otwórz skrytkę w lewym boku bagażnika i włóż tam rękę - powinieneś na górze wyczuć dwa przewody - jeden antenowy a drugi cienki - zasilanie wzmacniacza. Jak się mocno wciśniesz to po poświeceniu latarką powinieneś je zobaczyć - u mnie był biały, znalazłem biały we wnęce za radiem i po podaniu na niego + ( w opisie radia - opisany jako zasilanie elektrycznie wysuwanej anteny ) odbiera mi wszystko, a bez tego też było tylko Radio Maryja.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeśli nie znalazłeś za radiem białego przewodu, to musisz iść od wzmacniacza - jest tak jak wszyscy pisali w lewym słupku, tym za tylnymi drzwiami. Najpierw otwórz skrytkę w lewym boku bagażnika i włóż tam rękę - powinieneś na górze wyczuć dwa przewody - jeden antenowy a drugi cienki - zasilanie wzmacniacza. Jak się mocno wciśniesz to po poświeceniu latarką powinieneś je zobaczyć - u mnie był biały, znalazłem biały we wnęce za radiem i po podaniu na niego + ( w opisie radia - opisany jako zasilanie elektrycznie wysuwanej anteny ) odbiera mi wszystko, a bez tego też było tylko Radio Maryja.

Wniosek z tego , że w e34 jest inaczej niż w e39.

W e39 zasilanie wzmacniacza jest podłączone na stałe i z radiem nie ma nic wspólnego. Ale w e39 ten wzmacniacz obsługuje też pilot od centralnego zamka i musi działać nawet jak radio nie działa.

Ale pomimo tego , że u mnie w e39 wzmacniacz działa to odbiór radiowy jest fatalny.