Skocz do zawartości

jakie mamy zarowki - dobieram klosz przedni do E36 93r

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

rozbilem klosz przedni :( w sklepie powiedzieli mi ze sa 2 rodzaje i musze powiedziec jakie mam zarowki zeby dobrac klosz.

Podpowie mi ktos jaki jest standart w BMW 325i rocznik 1993r E36 (cabrio nie ma znaczenia?)

H1+H1 czy inne?

Pozdr.

nice is now known as Cream
Opublikowano
kolego ja mam w swoich lampach H1(lampa soczewkowa) a w zwykłych są chyba H7
Bmw pewność na każdym kilometrze.....
Opublikowano
Wlasnie mnie to tez zastanawia. Jak to jest, ktore lampy byly montowane w których modelach? Soczewkowe byly w tych nowszych? czy te zwykle? do tych zwykłych mozna włozyc xenony? czy tylko do tych soczewkowych? w soczewkowych sa H1 a w normalnych H7?
Opublikowano

aha dzieki, nie znam sie ,ale wydaje mi sie ze mam zwykle lampy.

Zobacze jak dopadne sie do autka bo czeka na mnie u mechanika.

A jak to jest ze do niektorych seryjnie dawali soczewki?

Czy to byly serie rocznika od 94 soczewki , a 91-93 dawali zwykle lampy?

Opublikowano
spoko, gosc w sklepie 2 razy zamawial mi KLOSz i 2 razy przyszedl ze zlymi mocowaniami, nie jest latwo dobrac klosz, chyba zostanie mi kupic lampy? qrde a furka ma isc na sprzedaz...
Opublikowano
ja mam 95 rok i mam H7 Bosh i za cholerę nie można dokupić szkieł,do lamp H7 ZKW szkieł do wyboru do koloru.
A little piece of heaven in my hands
Opublikowano

Najlepiej to będzie jak dasz zdjęcia. Nawet takie komórką zrobione. ;)

Ewentualnie obejrzyj dokładnie drugą lampę, powinna być jakaś naklejka, albo coś. :think:

Opublikowano
kolego najpierw byly lampy soczewkowe(na h1) a po lifcie są bez soczewki(na h7) :D zobacz jakiej firmy masz klosze i takie kup bo np bosch i zkw maja inne mocowania i nie bedą pasować a nie kieruj sie samym typem zarówki :8)

Prowadziłeś kiedyś BMW? To jest adrenalina, to jak narkotyk - wciąga. Jesteś królem świata i nikt ci nie podskoczy :diabel_faja:

Nowe forum BMW tylko dla serii 3

http://www.3er.pl

warto tam być!!!

Opublikowano
kolego najpierw byly lampy soczewkowe(na h1) a po lifcie są bez soczewki(na h7) :D zobacz jakiej firmy masz klosze i takie kup bo np bosch i zkw maja inne mocowania i nie bedą pasować a nie kieruj sie samym typem zarówki :8)

Otóż to! :mrgreen: Dobrze napisane...

że też ja na to nie wpadłem. ;) :mrgreen:

Opublikowano

zarowki h7 , klosz BOSH, chcialem dokupic najtanszy klosz poniewaz auto idzie zaraz na sprzedaz.

Znalazlem ziomka z tego forum co sprzedaje na allegro cale, uzywane lampy i sa klosze z mocowaniami takimi jak mi trzeba.

Dzieki

PS. do sprzedania BMW 325I 93rok KABRIO - jasna skora wymieniana 4 lata temu / 15tysi