Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktoś montował może podwójną turbinę w w/w samochodzie? Moja turbina w ciągu roku może dokończyć żywota, słychać pierwsze oznaki jej zużycia (głośna praca przy rozgrzaniu). Jak czytałem na forum nie polecacie regeneracji turbiny, gdyż mechanicy nie radzą sobie ze zmienną geometrią łopatek, kupowanie używki również mija się z celem, więc pozostaje tylko nowa. Od pewnego tunera usłyszałem, że pasuje turbina z końca produkcji E46 330D która daje nieco większą moc i jest nieco wydajniejsza. Rozumiem przez to, że z E60 535D nie pasuje, a może robił ktoś taką przeróbkę, jeśli tak to chętnie dowiem się jak to wygląda i ile kosztuje. Wysłach wszystkich opini na ten temat, w co warto się pakować.

Pozdrawiam

Opublikowano
Lepiej zmień auto na 535d, bo nawet swap całego silnika jest ciężki do ogarnięcia w E60.

Tak też myślałem, no nic zapytać zawsze warto. W takim razie będę wymieniał turbinę, na nowej + jakiś chip powinno auto dostać świerzego oddechu i trochę mocy. Za nową turbinę wołają 3660 zł, a gdy dam w rozliczeniu moją starą 3294 zł, może ktoś ma taniej?

Opublikowano
Lepiej zmień auto na 535d, bo nawet swap całego silnika jest ciężki do ogarnięcia w E60.

Tak też myślałem, no nic zapytać zawsze warto. W takim razie będę wymieniał turbinę, na nowej + jakiś chip powinno auto dostać świerzego oddechu i trochę mocy. Za nową turbinę wołają 3660 zł, a gdy dam w rozliczeniu moją starą 3294 zł, może ktoś ma taniej?

jak masz sprawdzone auto, to po wymianie turbiny zrób dobrego moda - nie poznasz samochodu i zapomnisz o zakupie 535d

Opublikowano
Tak tak jest jednostkowa produkcja dla Alpiny i pewnie nie za 3600zł + plus zmiana paru rzeczy włącznie ze steptronikiem :duh: , w sumie D10 to jednak nie bmw :roll: .
Opublikowano

turbina nowa czy regenerowana? za regeneracje zaplacisz ok 1000zl

pozdrawiam Konrad
Opublikowano

daj spokój z regeneracją lepiej kupic używkę...

nie znam ffirmy oprócz servisu kto zrobi to dobrze

KUPIĘ przednie krótkie nadkole do E39 Mpakiet.Dziękuje za każde info
Opublikowano

Chyba najlepszym rozwiązaniem jest nówka za 3200 (po zwróceniu starej)

No właśnie za regenerację dać ponad 1000 zł to już wolę wyrzucić 3200 i mieć nówkę, przynajmniej pochodzi bez zarzutu, a tak to nigdy nie wiadomo, czytałem już tutaj jak chłopak 3 razy musiał regenerować bo mu padała.

Opublikowano

Chyba najlepszym rozwiązaniem jest nówka za 3200 (po zwróceniu starej)

No właśnie za regenerację dać ponad 1000 zł to już wolę wyrzucić 3200 i mieć nówkę, przynajmniej pochodzi bez zarzutu, a tak to nigdy nie wiadomo, czytałem już tutaj jak chłopak 3 razy musiał regenerować bo mu padała.

Dokładnie...dlatego tak napisałem

Miałem kiedyś taką sytację,że padła mi turbina kupiłem regenerowaną

zrobiłem 500km fakt wymienili mi,ale następna padła moze po 1000km...

Następną kupiłem już u innego fachowca od regeneracji bo stwierdziłem,że ten chyba się nie zna.Po zasięgnięciu info dowiedziałem

się o następnej firmie która miała być profesjonalistą w tych sprawach...

Zakupiłem następną o 200zł droższą bo powiedzieli mi ze regenerują

ją z bardzo dobrych materiałów powiedziałem OK dam wiecej bo mam dosyć partactwa

Zamontowałem ją już w firmie no i latałem sobie,ale coś mi nie pasowało

bo coś zagłosno gwizdała,ale jeździ ma kopa to się nie czepiałem...

Gwarancja była na 6 miesięcy zrobiłem 12tys km i całe szczęscie ze

miesiąc przed koncem gwarancji,ale nie wesoło bo 1700km od domu skonczyła swój żywot :evil:

Dlatego jestem już wyleczony z regenerowanych turbin nie wspomnę już ile mnie kosztowa wymiana i zakup nowej w servisie w Salonikach(Grecja)

Szczerze nie polecam :mrgreen:

KUPIĘ przednie krótkie nadkole do E39 Mpakiet.Dziękuje za każde info
Opublikowano
Poczytaj sobie...

http://www.reampoland.pl/

hej

ja wlasnie u nich regenerowalem swoja bo od zakupu juz miala luzy na walku i autko nie mialo swojej mocy - jezdzeok 1,5 roku [ok 20.000 km] i na razie nic sie nie dzieje - za regeneracje zaplacilem cos bodajze 1500 pln z roczna gwarancja

osobiscie moge polecic ten zaklad

pozdr