Skocz do zawartości

wie ktoś moze jak mozna zamówić i skąd oryginalne częsci....

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
wie ktoś moze jak mozna zamówić i skąd oryginalne częsci po numerach z BMWfans.info ????? dziekuje za pomoc
Opublikowano
wiem ze w Aso, ale chce to zrobić sam a nie poprzez ASO.Kolesie na allegro załatwiaja takie częsci wiec skądś muszę je brać ale skąd nie wiecie moze????
Opublikowano
wiem ze w Aso, ale chce to zrobić sam a nie poprzez ASO.Kolesie na allegro załatwiaja takie częsci wiec skądś muszę je brać ale skąd nie wiecie moze????

Kupują w ASO, dodają 20% i wystawiają na Allegro :lol: serio - w 90% ceny na Allegro tak się mają do ASO.

A możesz zawsze z Niemiec od producenta sprowadzać - musisz tylko założyć autoryzowany serwis, bo wątpię, żeby zwykłemu człowiekowi wysłali.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A kto Ci powiedział, że biorą z ASO? Części eksploatacyjne bardzo często nie mają nic wspólnego z ASO, a jedynie podawane są numery które odpowiadają oryginałowi. Druga możliwość jest taka, że korzystają z rabatów które im przysługują, więc kupują w ASO np. -15,20% i sprzedają w normalnej cenie albo nawet drożej. Trzecia możliwość to pracownicy ASO którzy sobie 'dorabiaja'. Czwarta, kupują części w niemieckim serwisie bo bywają taniej i sprzedają w PL.

BTW: bardzo często drobnica typu plastiki, kołki itd na allegro jest 2-3x drożej niż w ASO, nie mówiąc o tym, że badziewne podróbki w sklepach czasami są droższe albo w tej samej cenie. Tak miałem z tunelem do chłodnicy w E36,czy nadkolami.