Skocz do zawartości

Jaki macie gaz w swoich E32 750i?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam

Czy instalacja 2-gen z kompem będzie dobrze działać?

Pozdrawiam

2 generacji ....... ? litosci ......przeciez to nie polonez :mad2: ,jezeli jedyne o czym myslisz po zakupie takiego samochodu to gaz to sobie daruj i kup z mniejszym silnikiem a jak chcesz miec 5.0 i z gazem to tylko sekwencja :cool2: ale ja nigdy do BMW nie zalozylbym gazu a BMW z gazem tez bym nie kupil bo to jest dla mnie nie normalne

BMW nie dla idiotów :naughty: :diabel_smiech: , LPG :naughty:
Opublikowano
Witam

Czy instalacja 2-gen z kompem będzie dobrze działać?

Pozdrawiam

Będzie...

Nawet bez komputera auto na gazie sobie świetnie radzi..:)

Do kolegi Dextera:

A ile znasz sekwencyjnych instalacji gazowych które mają w ofercie 12 cyl silniki ??

Ja jakoś się nie spotkałem z IV gen na 12 cyl (może słabo szukałem...)

Jedyne co mi proponowano to 2x 6 cyl (czyli wszystko poza zbiornikiem gazu x2) - a i tak potem się okazało, ze nie potrafią zgrać 2 komputerów, zeby ze sobą współpracowały...tzn 1 przełączał na benzynę a 2 nadal na gazie.. .itd.. Całość mnie miała kosztować 12 kPLN i po miesiącu prac nad tym "gazem sekwencyjnym" panowie się poddali... (może się nie znali...??) :twisted:

Niemniej jednak potem założyłem zwykłą instalację i działa jak mniemam do tej pory (mimo, że po 6 miesiącach padły sondy L :cry: i 2 generacji zdegradowało się autko do 1-szej... ).

Pali gazu od 18-22 l/100 (trasa-miasto)

Marcin

BMW Klub Polska

F25 X3 2,8iA xDrive

E91 320dA touring

E39 530dA touring

E39 530iA touring

E36 316iA m43 Compact

----------------------------------------

historia - E32 750iA (1992-2004)

Opublikowano
W życiu nie każe swojej 750 instalacja gazową wolałbym ją sprzedać a tak na marginesie nie sztuka kupić auto sztuką jest je utrzymać ;)
http://img10.imageshack.us/img10/1065/1999767891m.jpghttp://img97.imageshack.us/img97/852/1999757859m.jpghttp://img94.imageshack.us/img94/7120/1999780608m.jpg
Opublikowano

Ludzie - tutaj nikt nie pyta sie Was czy zalozyc gaz - tylko jaka instalacje wybrac, nie zaczynajcie ponownie teematu LPG kontra Pb bo i tak nic z tego nie wyniknie....

V12 chodzi elegancko na instalacji I generacji - podobnie jak wszystkie inne bmw tylko fachman od gazu musi byc dobry i po klopocie, i bedzesz latal tanio, szybko i super komfortowo. .... wielkie mi rzeczy LPG w starym BMW ... rozumiem jakby kupowal nowa 7 za 400000 wtedy pewnie cena Pb by go nie interesowala :)

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano

Niemniej jednak potem założyłem zwykłą instalację i działa jak mniemam do tej pory (mimo, że po 6 miesiącach padły sondy L :cry: i 2 generacji zdegradowało się autko do 1-szej... ).

Pali gazu od 18-22 l/100 (trasa-miasto)

Czy padnięte sondy L bardzo zwiększają zużycie paliwa (tzn. prędzej 5 litrów, czy może góra 1-2)? Czy Twoje autko na gazie miało dużo mniejszego kopa niż wcześniej na benzynie? Sprawdzałeś ile miało do setki bez gazu a potem, po założeniu gazu, ile ma do setki na gazie?

Czy nie miałeś nigdy żadnego wybuchu?

Pozdrawiam