Skocz do zawartości

poszukuje informacji na temat trybu lifedata

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

mam pożyczony interfejs podpinam autko i w trybie life data mam różne wartości (napięcia na sondach czasy wtrysków itd) nie znalazłem tak na prawdę jakiś wartości wzorcowych do których można się odnieść tylko pojedyńcze wątki więc jak ktoś ma info jak powinno być i jaka jest np tolernacja to będę zobowiązany

Opublikowano
w oplu tolerancja live data jest podana już w programie... sprawdz dokładnie czy nie jest gdzieś wpisana wartość w nawiasie na przykład

ok zobacze ale myśle ze bym zauważył

Opublikowano
Kolego gdybyś coś znalazł to napisz na forum przydałoby się wielu osobom

oczywiście, po prostu zastanawia mnie jedna rzecz, mianowicie nawet jak kiedys tam pojechalem do mechanika on podpiął autko pod swojego kompa i mówi ze jego zdaniem tutaj lezy problem bo wartości powinny by c troszke inne na co ja zapytałem czy jest błąd on powiedział że nie i pózniej czyta się opinie i nie nalezy szukac zeby ktoś wyrazał swoje niezadowolenie ze wyminił to czy tamto i dalej nie pomogło więc skad taki mechanik(fachowiec) wie za dana wartość jest nieprawidłowa (może pisać w nawiasie ale dam sobie uciąć głowe ze w programie nic takiego nie było może w takim razie trzeba zebrac to wszytstko do kupy i niech każdy napisze jakie ma wartości wtedy będzie moża je porównać, każdy z nas będzie miał jakis punkt wyjścia jak cos znajdę to oczywiście dam znać

Opublikowano

szczerze popieram inicjatywę Kolegi wiele osób posiada interfejsy ale jest kłopot z odczytaniem wartości i prawidłowej interpretacji

jeżeli ktoś ma możliwość dotrzeć do takich danych to pomógłby wielu kolegom którzy chcieliby sami diagnozować swoje auta

myślę że szczególnie chodzi o live data

pozdrawiam