Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam nie znam sie na silnikach a chciałem zapytać sie bo mam tykanie popychacza i mechanik u którego byłem kazał się zapytać jaka jest regulacja hydrauliczna czy ręczna bo mówi że jak ręczna to można zlikwidować luz ..

sorki ale naprawde sie nie znam dlatego pisze do was prosze o odpowiedz

Opublikowano
Jezeli to 730 E38 to masz silnik V8 M60 i jest tam regulacja zaworow hydrauliczna.Jesli tykanie jest ciche to nie stresuj sie za bardzo.U mnie pojawilo sie jakis czas temu przy odpalaniu,po jakims czasie stało sie duzo cichsze a po wymianie oleju ustapilo całkowicie.Pozdrawiam.
Opublikowano

ustalic co to konkretnie sie dzieje - jezeli to popychacze pykaja po odpaleniu przez chwile to mozna tak jezdzic spokojnie...

zalej dobry olej - moze pomoze - na czym jezdziles wczesniej ? jak na syntetyku to zalej castrol edge 0w40

Opublikowano

nigdy sie nie patrz na inspekcje - ona nie jest wiarygodna ...

jak nie wiesz czy byl zmieniany to zmieniaj jak najszybciej - czym zalac to twoja decyzja - jak nie kopci , nie bierze oleju, swiece ladne , chodzi dobrze to ja bym lal castrola edge 0w40 .

Opublikowano
a jaki to jest olej rzadki czy gesty bo właściciel mówił ze wlał 10w40

To jest właściwy olej do tego silnika. Jeżeli hydrosy mimo tego stukają, to możesz spróbować nalać Hydrostossel Additiv firmy LM. Ten środek czyni cuda...