Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

mam problem od jakiegoś czasu po wyłączeniu silnika i zapłonu co jakiś czas włącza się wentylator nawiewu tak na kilka sekund i z małą mocą nawiewu

mój model nie jest wyposażony w przewietrzanie nie mam komputera MID jest tylko wyświetlacz pod zegarami i obok narysowany samochód

moja beta to e39 2,5d 2002r

wcześniej ze dwa razy klima mi się wyzerowała tzn. miałem ustawioną temp.22st i wyłączam silnik wychodzę , wracam przekręcam kluczyk a tu tem. jest ustawiona na 18st. przy włączonej klimie

może to ma jakiś związek z tym nawiewem ???

prosze o jakieś rady

:modlitwa: :modlitwa:

Opublikowano
Witam

mam problem od jakiegoś czasu po wyłączeniu silnika i zapłonu co jakiś czas włącza się wentylator nawiewu tak na kilka sekund i z małą mocą nawiewu

mój model nie jest wyposażony w przewietrzanie nie mam komputera MID jest tylko wyświetlacz pod zegarami i obok narysowany samochód

moja beta to e39 2,5d 2002r

wcześniej ze dwa razy klima mi się wyzerowała tzn. miałem ustawioną temp.22st i wyłączam silnik wychodzę , wracam przekręcam kluczyk a tu tem. jest ustawiona na 18st. przy włączonej klimie

może to ma jakiś związek z tym nawiewem ???

prosze o jakieś rady

:modlitwa: :modlitwa:

U mnie jest tak,ze jak np. na noc przed zgaszeniem silnika powylanczam wszystkie odbiorniki pradu, w tym nawiewy, rano gdy wlacze zaplon nawiewy sa aktywne. Co mnie denerwuje. Niby tak ma byc. Tylko jak to sie ma z urucchamianiem silnika? Przeciez przy rozruchu zimnego silnika powinny byc wylaczone odbiorniki pradu. Panowie jak jest u was? I co o tym myslicie?

Opublikowano

ja zauważyłem że po otwarciu drwzi lub pilotem auto sie budzi do życia i wszystko jakos tam zaczyna sie "ruszac"

zreszta zostań w cichym garazu przy aucie jak je zamkniesz jeszcze długo cos sie tam w srodku dzieje

hej

Opublikowano
ja zauważyłem że po otwarciu drwzi lub pilotem auto sie budzi do życia i wszystko jakos tam zaczyna sie "ruszac"

zreszta zostań w cichym garazu przy aucie jak je zamkniesz jeszcze długo cos sie tam w srodku dzieje

hej

Podobno skanuja sie wszystkie czujniki. Nawet jak pciagniesz za zamknieta klamke, tez buczy nie wiadomo ile. To sa nowoczesne auta-wkurzajace.

Opublikowano

dokładnie tak jest a czy wkurzające nie.Technika Panie technika :8)

a wogóle lubię tę otoczkę wokół takich skomlikowanych rzeczy