Skocz do zawartości

Mam zamiar kupic e36 w cabrio i mam co do tego pare pytan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

wiem ze tematy byly juz pare razy napewno poruszane ale niestety nie moge ich znalesc poprzez szukajke.

A wiec do rzeczy chce kupic e36 w wersji cabrio ( najlepiej w m pakiecie ) i napewno w jakies dobrej opcji i teraz mam co do tego pare pytan

1) czy wszystkie e36 mialy elektrycznie skladany dach ??

2) czy bardzo halasuje prz predkosciach 80-100km/h przy otwartym dachu

3) czy przy zamknietym dachu da sie znosnie podrozowac z predkosciami okolo 140 km/h

4) na co trzeba szczegolnie zwrocic uwage przy kupnie takiego samochodu ( poza poszyciem dachu )

5) i jaki silnik do tego autka bedzie najlepszy , bardzo zastanawiam sie nad 1,8 is i tu moje pytanie czy w tym silniku w przedziale wiekowym produkcji tego modelu wychodzily jakies ulepszenia tego silnika ( tak jak 2,5 bez vanosa i na vanosie ) jesli tak to kiedy i jaki byl najlepszy

z gory wielkie dzieki za odpowiedzi

pozdrawiam :modlitwa: :modlitwa:

Opublikowano

1) są 3 rodzaje dachów, manualny, półautomatyczny- domykany i otwierany ręczenie, pełen automat

2) z przodu z winsdchotem hałas znośny, jak w każdym cabrio, z tyłu nie do wysiedzenia

3) da się podrozowac, jednak musisz sie sie przyzwyczaić do większego hałasu, wiecej trzasków i skrzeczenia niż w zwykłej konserwie :lol:

4) auto musi trzymać "linię" , szyby dobrze się schodzić muszą - reszta jak w normalnym aucie. Ogólnie czy to 94rok czy 98 nieważne - liczy się stan. Szukaj auta z klima, mniej traci na wartości.

5) silnik minimum 2.0

Kolego wejdź na forum http://www.cabrio-club.pl tak były te tematy poruszane, i wogle znajdziesz więcej info.

pozdrowienia

Jakby co to pisz na Priv[/url]

UWAGA!Brak dachu!

"Nie ma na świecie przyjaźni, która trwa wiecznie. Jedynym wyjątkiem jest ta, którą obdarza nas pies." /Konrad Lorenz/

Opublikowano

Mam e30 Carbio i kilka lat doświadczenia z nim a więc mogę na niektóre pytania odpowiedzieć:

Ad2 - mój samochód mniej hałasuje z otwartym dachem powyżej 100km/h niż z dachem. mam szyty dach i materiał jest dobrze naciągnięty, ale jednak nie to co oryginał - wchodzi w drgania - trochę jak kawałek blachy.

Hałas w Cabrio głównie generują opony! Tak - tez byłem dziwiony. Kiedy wybrałem obene opony, to w punkcie wymiany opon, musiałem 3 razy zmienić opony, aby znalerżć takie, które nie hałasują. Reguła jest taka - im mniej rowków, tym mniej hałasu!

Ad4. Przy prędkości 140 z otwartym dachem rozmawiam swobodnie z pasażerem z przodu. Z tyłu nic nie słychać - za dużo waitru.

Ad5. Na pewno. W moim e30 mam 2,5 bez Vanosa. FUN jest ogromny :) Tył lekki .... tańczy jak chcesz ale trzyma się drogi. :mrgreen:

Uzależniony od 325iC

Zakochany w żonie

.....ja też jeżdżę E30 z wyboru!