Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Zamówiłem przewody wn Sentech (wiem że nie najlepsze ale dam szansę polskiej produkcji ;) , poza tym mają 2-letnią gwarancję).

Czy te przewody są rozbieralne? W sensie czy da się zdjąć fajkę świecy/kopułki z kabla w celu założenia tego czujnika (impulsatora)?

Jak to zrobić? Czy kabel się po prostu mocno wyciąga? Czy wykręca?

Opublikowano

Dostałem te kable i są z nimi w woreczku jakieś 4 metalowe części. Do czego są?

No i po co mi dwa kable do cewki? Dali dwa o różnej długości.

Opublikowano

Panowie, fakt, że nie rozbierałem Sentech-ów ale może są podobnie zrobione jak Janmory, na które już parę razy zakładałem impulsator.

Otóż w tych jest bajecznie prosto, sam przewód jest wkręcony :mrgreen: na fajkę. Jej końcówka ma szeroki gwint. Czyli normalnie wykręca się przewód, zakłada impulsator (można czymś nasmarować przewód dla ułatwienia przesuwania impul.), obcięcie paru milimetrów przewodu (jest już rozciągnięty) i wkręcenie go z powrotem na na gwint fajki.

Nie koniecznie może tak być, ale może akurat? :roll: ;) Wiem na 100%, że w oryginalnych NGK lub Continental nie mogłem tak zrobić, gdyż działało to na pierścieniu (tzn. jedno jest założone na drugie i "w rowek" jest założony pierścień zabezpieczający aby się to nie rozpadło) i dzięki temu obraca się o 360 st.

A i jeszcze jedno. Na instrukcji obsługi do Janmorów :jawdrop: :mrgreen: było to wszystko ładnie narysowane.

EDIT:

Paweł a może po prostu w e30 i e36 cewki są w różnych odległościach od kopułki i producent to przewidział? :doh: :think: