Skocz do zawartości

Ubywa benzyna i śmierdzi - POMOCY !!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
:mad2: Mam E36 w gazie, ale ubywa mi PB z baku. Wiadomo, przy odpalaniu troche sie spali ale nie 15litrów na 100km. Pozatym kiedy komputer pokazuje coraz to mniej litrów w baku, to strasznie zaczyna śmierdzieć benzyną w około. Od spodou raczej się nie leje, zawsze sucho pod spodem. POMOCY co to może być ;( ???
Life is simple. Make choices and don't look back... zwłaszcza z BMW ;)
Opublikowano
Sprawdź przewody paliwowe. Zarówno to w okolicach zbiornika jak i filtra oraz na listwie wtryskowej. I stawiam na to ostatnie, często te na listwie lubią popuszczać, ze starości oczywiście. ;)
Opublikowano

właśnie mam podobny problem co kolega

zatankuje np 30litrów od 30do15 litrów zrobię MAX !!!! 110km a od 15 do 0 zrobię nawet i 250km....co jest grane...? sonda ? czy te przewody paliwowe...?

i jeszcze jak rano odpalę auto jadę do roboty to tak przez 500-600metrów śmierdzi mi w środku paliwem...

Opublikowano

Na górze forum jest taki przycisk z lupką i napisem szukaj... po naciśnięciu wyświetla się okno szukania na forum... Wierzcie mi albo nie ale na forum ten temat wałkowany był dobre 100razy... Prośba do modów o podklejenie... Dla nowych userów forum to może być deko niemiła odpowiedz ale dla stałych bywalców... ufff... krew z deka zalewa :naughty:

Moja podpowiedz obrazkowa ---> :search:

Dobra nie będe taki... W jednym zdaniu... W waszych silnikach między metalową częścią przewodu paliwa a listwą wtryskową są 2 przewody (zasilanie + powrót) gumowe... Silnik się buja jak pracuje a stalowe przewody są nieruchome dlatego te krótkie (2-3cm'trowe) przewody mocno się eksploatują... wymienić i po problemie... Koszt niewielki ale sporo rozbierania... Więcej w opcji szukaj

Powiedz mi... maleńka, czy mnie kochasz?? Powiedz mi... czy kochasz moje BMW??

Haratacze - BMW

http://img.userbars.pl/80/15963.png

http://img.userbars.pl/26/5164.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Zgadza sie miki, u mnie to byly te przeowdy. Caly kolektor do zdjecia, filtr powietrza i inne pierdoly zeby sie tam dostac. Ale przewody przy okazji wszystkie wymienilem na nowe, nowe weze, nowe opaski i juz nic nie cieknie a bumcia nadal prze do przodu ;)
Life is simple. Make choices and don't look back... zwłaszcza z BMW ;)
Opublikowano
Miki, da radę. Zdjąłem podszybie, wiązkę przewodów, która jest za silnikiem na wysokości podszybia, wygiąłem w esa floresa i jakoś się udało. Tylko nie pamiętam, czy kolektora wlotowego nie ściągałem. :think:
  • 2 lata później...
Opublikowano
Witam kapie mi paliwo i to tak że szok a śmierdzi strach jezdzić kapie gdzieś pod kolektorem sącym chyba :cry:
Opublikowano
Witam kapie mi paliwo i to tak że szok a śmierdzi strach jezdzić kapie gdzieś pod kolektorem sącym chyba :cry:

Napisałeś\łaś to aby się pochwalić wyciekiem , bo tak to brzmi

Opublikowano

To niesamowite, co zamierzasz z tym zrobić??

Może napisz do rozmowy w toku?

Część autorów poprzednich postów też mogłoby tak zrobić :mad2:

No i pozostaje mi mieć nadzieje, że autor tematu nie spodziewał się, że ktoś wklei zdjęcie ze strzałka a przy niej podpis tu cieknie.

Opublikowano
Ale ja już zrobiłam i to sama a Ty masz racje ić do tych rozmów w toku i wyżal się jakie masz padło ale cóż jaki pan takie auto i nie udawaj że jesteś taki mądry bo Cię w tyle zabraknie GOŚCIU I DOBRA RADA SKOMENTUJ TO, TO ???.
Opublikowano

Nie rozumiem Twojej wypowiedzi, następnym razem pisz po polsku.

A skoro poradziłaś sobie z problemem, lub piszesz że masz problem i znasz rozwiązanie ale go nie podajesz to tylko zaśmiecasz forum i utrudniasz szukanie odpowiedzi innym użytkownikom.

a pisząc tak :

Na co liczysz? Tak jak napisałem, na to że wstawimy zdjęcie ze strzałką i podpisem "tu cieknie"??

Chyba, że chciałaś się pochwalić kapiącym paliwem, ale to chyba nie ten dział :nienie: .