Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak w temacie. Ten model ma jakies wyjścia RCA z tyłu do podłączenia wzmacniacza a poźniej suba?
Compact sprzedany. Teraz E46 i to w kombi :P
Opublikowano
watpię czy warto wogóle je wyciągać , podpina się z tylnych głośników sygnał po przez odpowiednie przejściówki chyba dostępne na Allegro
Opublikowano
watpię czy warto wogóle je wyciągać , podpina się z tylnych głośników sygnał po przez odpowiednie przejściówki chyba dostępne na Allegro

Nie wiem czy to dobre rozwiązanie... Taki sprzęt seryjny nie miałby wyjść RCA?

Opublikowano

nie ma wyjsc RCA

ale elektronik znajacy sie na swojej robocie, wybrowadzi takie wyjscia z plytki radia.

Moze problem byc z przewodami bo radio wchodzi w kieszen na styk i nie wiele wiecej mozna tam wepchnac

Opublikowano

Własnie , ten system w tym aucie to pomyłka , między Audi jest przepaść

Opublikowano

Własnie , ten system w tym aucie to pomyłka , między Audi jest przepaść

Oj, to się zgadza... A za systemem np. z Volvo S60 to dwie przepaście!

Czyli mówicie, że można jakoś wszczepić RCA? Zastanawiam się gdzie ja znajdę elektronika w Łodzi który będzie mi to wstanie zrobić. Trzeba by więc wypuścić luźny kabel z RCA żeby podpiąć to gdzieś niżej a nie za radiem.

Właściwie to chcę tylko podpiąć wzmak i sub. Na peno brzmienie się poprawi bo tego szczególnie serii brakuje.

PS. Jak będzie brzmiał sub w kombi zamontowany w dziurze nad kołem w podłodze? Da się uzyskać podobną akustykę jak ze skrzynią w sedanie np.?

Opublikowano

głośnik niskotonowy montują z boku bagażnika , koło to nie jest dobry pomysł

albo tak jak w extreme

http://extremecaraudio.pl/zd.php?mode=pokaz&idkat=1&idpodkat=149&a=1

http://extremecaraudio.pl/zd.php?mode=pokaz&idkat=1&idpodkat=108&a=1

ewentualnie lajtowo , papik ma chyba taki

http://extremecaraudio.pl/zd.php?mode=pokaz&idkat=1&idpodkat=100&a=1

Dzięki przemyślanej koncepcji zabudowy zestaw jest CAŁKOWICIE niewidoczny w aucie i daje za ~2500zł (na gotowo z okablowaniem, podstawowym tłumieniem drzwi i montażem!) niezrównaną frajdę ze odbioru ulubionej muzyki! Od fabrycznego nagłośnienia dzielą go całe lata świetlne! Skok jakości jest na prawdę porażający i to za niewygórowaną cenę! Właściciel był zachwycony ...

Opublikowano
mam professional ale nic specjalnego , miałem takie coś montować ponad rok temu ale myslałem o zmianie auta i tak do dzisiaj mam fabryczne audio
Opublikowano
Witam. Kupujesz takie pudełeczko za około 40 zł wygląda ono tak ze zjednej strony masz cztery kabelki wypuszczone które wpinasz do tylnich głośników , a zdrugiej strony tego pudełeczka jest wyjście na czincze. Jest to super rozwiązanie dlatego ze nie ciągniesz kabli od radia przez cale auto tylko wszystko masz w bagażniku. Montowałem to już w dwóch E46!!!
Opublikowano
zle mi sie przegląda bo jestem na nokii n82 ale o to chodzi sam sie jeszcze zastanawiam nad poprawą audio bo rok jeszcze nim pojeźdźe
Opublikowano
Witam. Kupujesz takie pudełeczko za około 40 zł wygląda ono tak ze zjednej strony masz cztery kabelki wypuszczone które wpinasz do tylnich głośników , a zdrugiej strony tego pudełeczka jest wyjście na czincze. Jest to super rozwiązanie dlatego ze nie ciągniesz kabli od radia przez cale auto tylko wszystko masz w bagażniku. Montowałem to już w dwóch E46!!!

Hmmm... Jak to działa? W jaki sposób potrafi zamienić sygnał głośnikowy na liniowy? Tylne głośniki mogą być ciągle podłączone?

Opublikowano

Hmmm... Jak to działa? W jaki sposób potrafi zamienić sygnał głośnikowy na liniowy? Tylne głośniki mogą być ciągle podłączone?

Sygnał głośnikowy nie różni się od liniowego niczym poza wartością napięcia. W głośnikowym jest oczywiście wyższe. No oprócz tego urządzenie to nie może zmieniąć w drastyczny sposób impedancji na wyjściu radia (razem z podłączonymi głośnikami o co pewnie konstruktorzy tego urządzenia zadbali).

Opublikowano
Witam panów.Ja juz troszke szukam rozwiązanie na podłaczenie wzmacniacza i chyba tu je znalazłem.Czy mozna np. pociagnac ten sygnał od tylnich głosnikow?i czy nie ma to złego wpływu na wzmacniacz?przeciez na wzmacniacz musi byc stały sygnał?Ja jestem w uk pewnie w sklepie ze sprzetem beda posiadac cos takiego?pozdrawiam dzieki
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Wiec tak jak mam juz ten adapter.Podpinam sie do tylnich głosników i biore sygnał ok.To jest dosyc proste,tylko jedno mnie ciekawi skad wziasc sygnał na sterowanie wzmacniaczem,by włanczał sie tylko jak jest właczone radio a nie pracował cały czas????
Opublikowano
zadaj pytanie temu sprzedawcy

http://www.allegro.pl/item402442506_jezeli_nie_masz_wyjscia_na_wzmacniacz_f_vat.html

sam jestem ciekaw , głosniki to wiem jakie kupić ale pasuje je również wzmocnić sygnałem ze wzmacniacza więc wzmacniacz 4 kanałowy to podstawa

Zazwyczaj w kostce jest kabel do sygnału dla wzmaka, że ma się włączyć. Ale tak miałem w radiu gdzie było wyjście RCA. Tutaj nie ma więc albo nie ma takiej możliwości albo jeśli dorobią RCA to dorobią też takie wyjście.