Skocz do zawartości

CHIP TUNING 330D 204KM - Kto ma chipa w takim silniku?OPINIE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, przeszukalem troche forum, ale mało znalazłem a właściwie nic na temat chipa w 330d z silnikiem 204KM 6 biegów manual, 2003rok.

CZY KTOS MA CHIPA W TAKIM SAMYM SILNIKU?? PROSZE O OPINIE ORAZ PORADE CZY WARTO INGEROWAC W TEN CUDOWNY SILNIK??

CZY JEST SIE CZEGO OBAWIAC?

STAN SILNIKA SUPER- PRZEBIEG 140tys

Edytowane przez mysticgs
Opublikowano
Ja również popytam ogólnie ale o wersję 184PS ;)
Compact sprzedany. Teraz E46 i to w kombi :P
Opublikowano

jak bym miał taki silnik nawet nie pytał bym o wirusa tylko jechał , najlepiej Master's T , jasny gwint 204Ps w manualu , już widzę jak to idzie po chipie :duh: M3 w dieslu :mrgreen:

Jeszcze dodam , we Wrocławiu chłopaki znają BMW na wylot - chodzi o MT :dance:

Opublikowano

Zrobił bym tak samo jak pisze Mike68 :-)

Fakt pomykania 3 litrami jest z pewnością przyjemny ale achipować to to już bajka :-))))

Poza tym nie pytaj jak to innym chodzi na chipie bo 5 chipów 5 róznych wyników i różne poziomy zadowolenia :-)

Problem szachisty: zwalić konia czy posunąć damę :-)
Opublikowano
ja chipowałem mimo ,że mam automat i tylko 2.0d i aż 250tyś km , jestem zadowolony a było to 1,5 roku temu :) jasny gwint , ja bym nie wytrzymał a może autor jest już u tunera ?
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
jak bym miał taki silnik nawet nie pytał bym o wirusa tylko jechał , najlepiej Master's T , jasny gwint 204Ps w manualu , już widzę jak to idzie po chipie :duh: M3 w dieslu :mrgreen:

Jeszcze dodam , we Wrocławiu chłopaki znają BMW na wylot - chodzi o MT :dance:

A gdzie we wrocku oni mają siedzibę??

KUPIĘ przednie krótkie nadkole do E39 Mpakiet.Dziękuje za każde info
Opublikowano
skrzynia a5s390r wiec tylko 390Nm, seria juz ma wiecej...chyba musze latac bez chipa

To nic nie kombinuj bo już pracuje na granicach możliwości , ja mam taką samą skrzynkę ale silnik 2.0d więc wstawiłem mooda ale tez analizowałem co i jak zanim się zdecydowałem , serie miałem 330Nm teraz nie wiem dokładnie ile ale na pewno ok 370-380Nm - ona przenosi chyba do 410Nm spokojnie